Menu
Ajax traint in stadion

Ajax traint in stadion

Ajax heeft, ten opzichte van veel andere betaald voetbal organisaties, het voorrecht dat in de winter volop goed doorgetraind kan worden. Is het eigen trainingsveld niet goed genoeg, dan is er nog een kunstgrasveld, een hal en natuurlijk de Amsterdam ArenA waar Frank de Boer aan de routines kan slijpen. De laatste twee trainingen in de voorbereiding op Vitesse - Ajax van zondag hebben dan ook daar plaats.

Twee dagen rest Ajax nog tot de wedstrijddag aanbreekt. Vitesse verloor bij de hervatting met grote cijfers bij AZ in Alkmaar en zal zijn gebrand op revanche voor zichzelf. Ajax slijpt ondertussen de automatismen wat dieper in het spel zodat de achterstand - de Amsterdammers staan nog een punt achter koploper FC Twente - snel is weggewerkt.

De pers mocht vrijdag een groot gedeelte van de training aanwezig zijn in de ArenA, maar op een gegeven ogenblik knikte De Boer naar de kant. Een teken dat het mooi geweest was. Achter gesloten deuren trainde zijn team nog verder in een grote partijvorm. Welke elf spelers zondag de voorkeur krijgen, zullen we zondagochtend weten.

De aftrap Vitesse - Ajax is zondag om 12:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen stapt het veld van de ArenA op. Nicolai Boilesen stapt het veld van de ArenA op.
Doelman Kenneth Vermeer blaast van de kou. Doelman Kenneth Vermeer blaast van de kou.
Voor de Fin Niklas Moisander zijn deze vriesdagen peanuts. Voor de Fin Niklas Moisander zijn deze vriesdagen peanuts.
De selectie loopt warm onder leiding van Björn Rekelhof. De selectie loopt warm onder leiding van Björn Rekelhof.
Derk Boerrigter is een bikkel. Hij traint gewoon in korte broek. Derk Boerrigter is een bikkel. Hij traint gewoon in korte broek.
Mitchell Dijks traint apart met fysio Pim van Dord. Mitchell Dijks traint apart met fysio Pim van Dord.