Menu
Ajax traint met kleine groep

Ajax traint met kleine groep

Tijdens de interlandweek beschikt Frank de Boer over veel minder spelers dan normaal. Er stonden woensdagochtend slechts acht voetballers en drie keepers op het trainingsveld. Hun verrichtingen werden bekeken door Ahmed 'Mido' Hossam, die zijn oude club een bezoek bracht.

Terwijl het kleine groepje spelers een warming-up aflegde, kletste trainer Frank de Boer aan de rand van het veld bij met Mido. De voormalig aanvaller van Ajax was aanwezig op de Toekomst om een kijkje te nemen bij de training. Mido, bezig met zijn trainerscursus, bezocht Ajax afgelopen januari ook al tijdens het trainingskamp in Qatar.

Na de rondo stond er voor de spelers een pass- en kaatsoefening klaar. Terwijl ze hier mee bezig waren, kwam Niki Zimling samen met fysiotherapeut Pim van Dord het veld op voor een individueel herstelprogramma. De Deen is op de weg terug van een bovenbeenblessure.

Keepers Diederik Boer, Peter Leeuwenburgh en Andre Onana werkten het eerste deel van de training apart met keeperstrainer Carlo l’Ami. Na het passen en kaatsen werd er door de groep spelers, aangevuld met Boer en Onana, een positiespel gespeeld. Leeuwenburgh, die herstellende is van een schouderblessure, trainde apart verder met l’Ami.

De training werd afgesloten met partijen 1 tegen 1, 2 tegen 2 en 4 tegen 4. Na anderhalf uur gingen de Ajacieden naar binnen om verder te gaan in de gym.

Ajax staat donderdagochtend opnieuw op het trainingsveld. Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna, Queensy Menig en Kenny Tete zijn er dan niet meer bij. Zij melden zich donderdag bij Jong Oranje.

Tekst en foto's: Ajax.nl

 

Warming-up van het selectieve groepje Ajacieden. Warming-up van het selectieve groepje Ajacieden.
Oude bekende op de Toekomst: Ahmed Hossam, oftewel Mido! Oude bekende op de Toekomst: Ahmed Hossam, oftewel Mido!
De gebruikelijke rondo inclusief Frank de Boer. De gebruikelijke rondo inclusief Frank de Boer.
Niki Zimling werkte onder leiding van Pim van Dord een hersteltraining af. Niki Zimling werkte onder leiding van Pim van Dord een hersteltraining af.
De keepers onder de hoede van keeperstrainer Carlo l'Ami De keepers onder de hoede van keeperstrainer Carlo l'Ami
Afsluitend was er een mix van partijvormen. Afsluitend was er een mix van partijvormen.