Menu
Ajax traint met nieuwe EK-bal

Ajax traint met nieuwe EK-bal

Ajax heeft dinsdag voor het eerst met de nieuwe EK-bal getraind. In het adidas miCoach Performance Center had Jasper Cillessen de eer om als eerste de adidas Tango 12 te testen. Vanaf de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zal Ajax met de nieuwe bal gaan spelen.

De Speedcell gaat langzaam plaatsmaken voor de Tango 12. Vijf maanden voor de start van EURO 2012 deed de EK-bal zijn intrede bij Ajax. Terwijl Jong Ajax op de andere helft van het overdekte veld nog met de WK-bal trainde, testte Cillessen de bal waarmee komende zomer tijdens het EK in Polen en Oekraïne gaat worden gespeeld.

Samen met keeperstrainer Carlo l’Ami had de reservedoelman van Ajax de kans om anderhalf uur aan de nieuwe bal te wennen. Na afloop deelde hij zijn bevindingen met Ajax TV. Donderdag, als iedereen weer op de Toekomst is, zal hij zijn teamgenoten – en met name de internationals – bijpraten over de nieuwe bal. Vanaf Ajax - ADO zal Ajax alle thuisduels in de competitie en de beker met de Tango 12 spelen.

Benieuwd wat Cillessen van de nieuwe EK-bal vond? Kijk dan dinsdagavond naar Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jasper Cillessen had de eer om als eerste met de nieuwe EK-bal te trainen. Jasper Cillessen had de eer om als eerste met de nieuwe EK-bal te trainen.
Jong Ajax trainde nog met de Speedcell. Jong Ajax trainde nog met de Speedcell.
De overdekte hal op de Toekomst bood mooi uitkomst bij de regen. De overdekte hal op de Toekomst bood mooi uitkomst bij de regen.
Assistent-coach John Bosman deed fanatiek mee met Jong Ajax. Assistent-coach John Bosman deed fanatiek mee met Jong Ajax.
Vanaf Ajax - ADO is de Tango 12 Ajax' nieuwe wedstrijdbal bij thuisduel. Vanaf Ajax - ADO is de Tango 12 Ajax' nieuwe wedstrijdbal bij thuisduel.