Menu
Ajax traint nog zonder Janssen

Ajax traint nog zonder Janssen

Theo Janssen heeft ook donderdag de groepstraining aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder liep afgelopen zondag een liesblessure op tegen FC Utrecht. Het meespelen van Janssen tegen NAC blijft daardoor twijfelachtig. Frank de Boer stond weer op het trainingsveld. De coach van Ajax was woensdag in Barcelona waar Ajax A1 de junioren van Barça versloeg.

In alle vroegte landde De Boer donderdagochtend op Schiphol. De coach van Ajax was woensdagavond in Spanje getuige van de wedstrijd in de NextGen Series tussen Ajax A1 en FC Barcelona. Enkele uren later stond hij alweer in Amsterdam op het trainingsveld. De Boer liet onder meer aanvaller Jody Lukoki met het eerste elftal meetrainen. Theo Janssen ontbrak opnieuw op de training. De dertiger kampt met liesklachten.

Ajax gaat zaterdagavond in Breda op jacht naar de eerste overwinning van 2012. Na de nederlagen tegen Feyenoord en FC Utrecht en het gelijkspel (en de bekernederlaag) tegen AZ snakt Ajax naar een zege. Tegen NAC kan De Boer in ieder geval weer een beroep doen op Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Alderweireld is hersteld van zijn liesblessure en Vertonghen keert terug van een schorsing.

Ajax staat momenteel zesde in de Eredivisie. NAC staat op de dertiende plaats met twaalf minder dan Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer keerde donderdagochtend vroeg terug uit Barcelona. Frank de Boer keerde donderdagochtend vroeg terug uit Barcelona.
Vurnon Anita in actie tijdens de training. Vurnon Anita in actie tijdens de training.
Nicolás Lodeiro vraagt om de bal. Nicolás Lodeiro vraagt om de bal.
Eyong Enoh had duidelijk plezier in de training. Eyong Enoh had duidelijk plezier in de training.
De zieke Harm ging na afloop met zijn twee idolen op de foto. De zieke Harm ging na afloop met zijn twee idolen op de foto.
Ook Frank de Boer zette zijn krabbel. Stichting Ambulance Wens en de Ajax Foundation maakten de ontmoeting mogelijk. Ook Frank de Boer zette zijn krabbel. Stichting Ambulance Wens en de Ajax Foundation maakten de ontmoeting mogelijk.