Menu

Ajax traint op De Toekomst

Ajax trainde vrijdag niet op het vertrouwde veld bij de Arena. Dat had natuurlijk alles te maken met het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Maxima. Zowel Ajax 1 als Jong Ajax prepareerden zich op het hoofdveld van sportcomplex De Toekomst.

Dat had een paar voordelen voor de spelers. Zo was de weg van de kleedkamer naar het veld een stuk korter en hoefde er geen trappen te worden bedwongen. Zo hielden de Ajacieden meer lucht over voor de training.

En dat was uiteraard nodig ook, want zondag staat Willem II tegenover de mannen van trainer Ronald Koeman. Een ploeg die met twee overwinningen op rij de competitie uitstekend heeft hervat.

Koeman: ,,Daardoor hebben ze wel een steuntje in de rug gekregen. Ik heb ze donderdagavond ook zien spelen tegen FC Groningen en daar heb ik dingen gezien waar we ons voordeel uit kunnen halen."

Ikedia wacht in zijn gele hes zijn kans af

,,Ik denk dat we tegen Willem II beter en makkelijker kunnen voetballen dan tegen Den Bosch. Dus wat dat betreft ben ik het niet eens met de stelling dat je tegen Den Bosch geen conclusies kan trekken over de staat van Ajax en tegen Willem II wel. Feyenoord wint niet bij Den Bosch, Vitesse en Heerenveen verliezen. Normaal gesproken heeft Willem II een beter elftal dan Den Bosch met meer kwaliteiten, maar dat wil niet zeggen dat je het dan ook moeilijker hebt."

John O'Brien is waarschijnlijk de vervanger van de geschorste Van der Vaart

Ik heb toevallig ook de wedstrijd Ajax-Willem II gezien. Toen speelde Willem II vrij defensief, maar dat zullen ze thuis ongetwijfeld anders gaan invullen. Maar wij moeten van onszelf uitgaan. "

In de lange partijvorm wijzigde Koeman zijn team op drie plaatsen. Stonden Didulica, Heitinga en Van der Vaart nog tegen FC Den Bosch in het veld, nu moesten zij bij de reserves meespelen.

Want Grim en Vierklau zijn fit, waardoor Didulica en Heitinga een stapje terug moeten doen, en Van der Vaart is geschorst. Voor hem zal John O'Brien zondag waarschijnlijk spelen, want hij bleef in beide partijtjes in het geel gehuld.

In het tweede deel van de partij wisselde Koeman sommige spelers. Vierklau deed zijn hesje uit, Heitinga deed hem om de schouders. Ikedia kreeg een geel hesje, Knopper moest met de reserves mee doen waardoor Wamberto naar het middenveld zakte. Kortom, Koeman wilde zijn team anders zien. ,,Ik wilde eens zien wat de snelheid van Ikedia betekent. Maar ik neem morgen de beslissing."