Menu
Ajax traint op 'klein Bernabéu'

Ajax traint op 'klein Bernabéu'

De Ajacieden voltooiden de voorbereiding voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League woensdagmorgen op het trainingscomplex van Real Madrid. Op ‘klein Bernabéu’, officieel Estadio Alfredo di Stefano, werkten de spelers zich kort en lachend in het zweet.

De zon scheen onbarmhartig hard boven het zwaarbeveiligde en fraaie trainingscomplex van de ‘Koninklijke’. Op een van de talloze, perfect onderhouden grasmatten werden verschillende voetbalspelletjes gespeeld. De rondo is – en blijft – hét succesnummer. Een balletje door de benen zorgt voor gejoel. Als de bal voor de twintigste keer is rondgespeeld, zonder aanraken door de spelers in het midden, klinkt minuscuul applaus.

De trainingssessies zijn vooral bedoeld om de wedstrijddag te breken. De spanningsboog wordt even, kort en krachtig onderbroken. Het bijveld van Estadio Alfredo di Stefano bood het perfecte decor voor de korte ochtendsessie.

Bekijk de beelden van de training later vandaag ook op Ajax TV Premium.

Real Madrid – Ajax, de eerste wedstrijd in Groep G van de Champions League begint vanavond om 20:45 uur en is uiteraard live te volgen op Ajax.nl

Tekst: Ajax.nl/ Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De warming-up voor de korte training. De warming-up voor de korte training.
Assistent-trainer Michael Lindeman gaat de Ajacieden voor. Assistent-trainer Michael Lindeman gaat de Ajacieden voor.
De dorst werd meermaals gelest tijdens de snikhete sessie. De dorst werd meermaals gelest tijdens de snikhete sessie.
De voetbalrondo is en blijft een succesnummer bij de spelers. De voetbalrondo is en blijft een succesnummer bij de spelers.
Het prachtige en zwaarbeveiligde trainingscomplex van Real Madrid. Het prachtige en zwaarbeveiligde trainingscomplex van Real Madrid.