Menu
Ajax traint voor het laatst

Ajax traint voor het laatst

Even na twaalven keerden de Ajacieden terug naar de ArenA. De dinsdagmiddag was nog jong toen de sterk uitgedunde selecties van Ajax 1 en Jong Ajax het na de laatste training van het seizoen voor gezien hielden.

Adrie Koster houdt er nog eenmaal goed het oog in. Volgend seizoen werkt de Zeeuw weer op de Toekomst als trainer van Jong Ajax. Adrie Koster houdt er nog eenmaal goed het oog in. Volgend seizoen werkt de Zeeuw weer op de Toekomst als trainer van Jong Ajax.

De meeste Ajacieden wacht nog één optreden voordat de vakantie echt kan beginnen. Woensdagavond coacht Adrie Koster zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax 1, als de Amsterdammers in Ermelo aantreden tegen DVS’33. Direct na de training werden handen geschud en collega-Ajacieden bedankt voor alle bewezen diensten. Koster en zijn mannen namen uitgebreid de tijd om ook de aanwezige supporters hartelijk te bedanken voor hun steun.

Erik Heijblok houdt de blik scherp gericht op de bal. Net als zijn trainer beleefde ook de doelman zijn laatste training bij Ajax 1. Erik Heijblok houdt de blik scherp gericht op de bal. Net als zijn trainer beleefde ook de doelman zijn laatste training bij Ajax 1.

Naast de Zeeuwse trainer gaven vandaag liefst drie keepers voor het laatst acte de presence op het oefenveld. Erik Heijblok, Marco van Duin en Koen Verhoeff keren na de zomerstop niet meer terug bij de Amsterdamse club. Heijblok debuteerde dit seizoen als Ajacied. Van Duin en Verhoeff doorliepen de jeugdopleiding van Ajax. Waar de doelmannen hun voetballoopbaan vervolgen is nog niet duidelijk.

Naast Koster zwaaien ook de assistent-trainers Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk binnenkort af als lid van de technische staf. Spijkerman blijft mogelijk in een andere rol aan Ajax verbonden. Groenendijk, hij bleef vandaag binnen, gaat de Amsterdam ArenA verlaten. De Hagenaar behoort tot de groep Ajacieden die morgen voor het laatst te zien is als Ajacied. Groenendijk vervult in Ermelo voor het laatst de rol als assistent-trainer. Zijn tweede periode als Ajacied, eerder diende hij de club als speler, komt daarmee ten einde.

Het decor waarin de Ajacieden trainden is bijzonder te noemen. Het kunstgrasveld maakt plaats voor een voetbalveld met echte grassprieten. Volgend seizoen hebben de spelers en trainers van de A-selectie de beschikking over twee trainingsvelden. Het decor waarin de Ajacieden trainden is bijzonder te noemen. Het kunstgrasveld maakt plaats voor een voetbalveld met echte grassprieten. Volgend seizoen hebben de spelers en trainers van de A-selectie de beschikking over twee trainingsvelden.

Gelukkig keren de meeste Ajacieden die vandaag trainden, volgend seizoen weer gewoon terug bij de club. Onder meer Urby Emanuelson en Stanton Lewis zijn ook volgend voetbaljaar weer ‘gewoon’ te bewonderen in een Ajax-shirt. De linkspoot uit de A-selectie en de aanvaller uit Zuid-Afrika trainden apart in verband met blessures. Samen met de fysiotherapeuten Frank van Deursen en Peter Hoogland werken de spelers hard aan een spoedig herstel.

Urby Emanuelson revalideert van een enkelbandblessure. Urby Emanuelson revalideert van een enkelbandblessure.