Menu
Ajax traint zonder internationals

Ajax traint zonder internationals

Slechts een handjevol spelers verscheen maandag op de training op de Toekomst. Door interlandverplichtingen zijn de meeste Ajacieden (zestien spelers in totaal) de komende dagen niet te bewonderen op het sportcomplex.

De zestien internationals waaieren over de hele wereld uit voor interlands met hun nationale team deze week. De achterblijvers trainden maandag in een combinatie-elftal met Jong Ajax. Assistent-trainer Hennie Spijkerman leidde afwisselend met Jong Ajax-coach Gery Vink de oefensessie. Drie keepers – Jasper Cillessen, Maurits Schmitz en Chiel Kramer – werkten een deel van de training apart aan hun eigen keepersprogramma. De veldspelers – Mitchell Dijks, Fabian Sporkslede, Tobias Sana, Derk Boerrigter, Danny Hoesen, Ilan Boccara, Mike Busse en Dejan Meleg – speelden onder meer een partijvorm en werkten af op doel.

Als aanvallende middenvelder Meleg scoort bij het afwerken op doel, gooit assistent-trainer Dennis Bergkamp zijn handen in de lucht en juicht alsof hij zojuist de beslissende treffer heeft gemaakt in een groot duel. Zijn passie voor de goal is fraai om te zien. De living legend dolt even later met Hoesen om de bal. Hup, een draai en een hoogstandje. Zo verovert Bergkamp vrij simpel de bal en laat hij zien dat hij het voetballen zeker niet is verleerd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kom naar Ajax - Roda JC Kerkrade!

Een klein groepje spelers verscheen maandag op het veld. Een klein groepje spelers verscheen maandag op het veld.
Gery Vink leidde een deel van de training. Gery Vink leidde een deel van de training.
Kersverse Ajacied Dejan Meleg trainde weer met de groep. Kersverse Ajacied Dejan Meleg trainde weer met de groep.
Hennie Spijkerman legt een oefening uit. Hennie Spijkerman legt een oefening uit.
Fabian Sporkslede speelt de bal vooruit. Fabian Sporkslede speelt de bal vooruit.
Jasper Cillessen probeert een schot van Danny Hoesen tegen te houden. Jasper Cillessen probeert een schot van Danny Hoesen tegen te houden.
Isaac Cuenca was maandag in de Amsterdam ArenA. De Ajacied wordt vandaag medisch gekeurd. De selectie is dinsdag vrij. Naar verwachting is woensdag de eerste groepstraining van Cuenca. Isaac Cuenca was maandag in de Amsterdam ArenA. De Ajacied wordt vandaag medisch gekeurd. De selectie is dinsdag vrij. Naar verwachting is woensdag de eerste groepstraining van Cuenca.