Menu

Ajax trapt af in het bos

De voorbereiding op het seizoen 2004-2005 is woensdagochtend écht begonnen. Twintig Ajacieden meldden zich voor de eerste training, die dit jaar niet op eigen bodem, maar in het Amsterdamse Bos plaats had. En dat was vroeger zo vaak het geval geweest.

Een paar jaar lang kwamen de Ajacieden echter nooit meer in het Bos. Tot Ronald Koeman de bostraining herintroduceerde. Vaak gingen de spelers in de 'lange weken' - wat betekent als er geen doordeweekse wedstrijd was - op woensdag het bos in.

Deze woensdag dus ook. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Johnny Heitinga, Tomás Galásek, Zdenek Grygera en Zlatan Ibrahimovic ontbraken vanwege vakantie na het EK.

Maar nieuwe gezichten waar er ook. Hans Vonk kreeg van de media de meeste aandacht. De landgenoot van Steven Pienaar, die samen onlangs nog een interland speelden met Zuid-Afrika, is de vervanger van de naar Twente teruggekeerde Sander Boschker. Meer nieuwe spelers van buiten waren er niet op deze ouverture te zien.

Wel twee spelers uit de eigen gelederen. Hedwiges Maduro en Rasmus Lindgren mogen de voorbereiding op Nederlands grondgebied meemaken, want voorlopig staan ze nog niet op de lijst om ook mee te gaan naar Engeland.

De Ajacieden liepen twee rondjes door het bos. Tussendoor deden ze onder leiding van René Wormhoudt diverse oefeningen om langzaam weer op topniveau te kunnen komen.

Opvallend was dat Yannis Anastasiou en Victor Sikora elk rondje op kop lagen. De Griek had al verteld dat hij in zijn vaderland elke dag zeker een uur trainde. Dat betaalde zich vandaag uit. Hij kon met de eersten mee. Maar eigenlijk lag niemand hijgend en naar adem happend op de grond na anderhalf uur trainen. Dat belooft dus veel goeds voor komend seizoen.