Menu
Ajax treft Ajax in Portugal

Ajax treft Ajax in Portugal

Op de vierde dag van het trainingskamp in Portugal staat er voor Ajax een bijzonder oefenduel op het programma. De Ajax Zaterdag 1 is zaterdag de tegenstander van Ajax 1. Nooit eerder stonden de profs en amateurs van Ajax tegenover elkaar.

In de ochtenduren kwamen beide selecties elkaar op de wedstrijddag al even kort tegen in het Estadio da Nora. Een dag na aankomst in Albufeira stond er voor Ajax Zaterdag 1 (dat met 19 spelers en 7 stafleden in Portugal aanwezig is) een korte uitlooptraining op het naastgelegen kunstgras gepland. Het team van Martin Jol meldde zich halverwege de ochtend op het speelveld in het stadion waar zaterdagmiddag het oefenduel tussen Ajax 1 en Ajax Zaterdag 1 wordt gespeeld.

Alleen de keepers Kenneth Vermeer en Jeroen Verhoeven bleven in het hotel achter om samen met conditie/hersteltrainer René Wormhoudt een training te volgen. De overige 23 Ajacieden werkten onder de opnieuw strakblauwe lucht hun oefeningen af.

Constantijn Schouten kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax. De trainer van Ajax Zaterdag 1 noemt het op voorhand al een ‘historische wedstrijd’. ,,Een wedstrijd tussen de amateurs en profs van Ajax is bij mijn weten nog nooit eerder voorgekomen. We oefenen vaak genoeg tegen Jong Ajax, maar tegen het vlaggenschip hebben we nog nooit gespeeld. Het is ook extra leuk voor onze spelers. Ze spelen op amateur-basis bij Ajax en worden niet betaald. Daardoor moeten we ze op andere manieren zien te prikkelen zodat ze bij ons willen voetballen. Een trainingskamp in Portugal en een wedstrijd tegen grote broer Ajax spreekt dan natuurlijk erg aan.”

Het oefenduel tussen Ajax en Ajax Zaterdag 1 begint zaterdag om 16.30 uur Nederlandse tijd. In Portugal is het een uur eerder.

Zaterdagavond volgen het verslag en reacties op de wedstrijd via Ajax.nl en Ajax TV

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl