Menu
Ajax treft de laatste voorbereidingen

Ajax treft de laatste voorbereidingen

De Ajacieden zijn begonnen aan hun laatste voorbereidingsweek op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Maandag stond een pittige ochtendtraining op het programma. Bekijk hier de mooiste beelden van de training.

De Ajacieden lessen de dorst met water of sportdrank. De training werd kort stilgelegd voor een drinkpauze. Onder meer Klaas Jan Huntelaar (midden) liet de gelegenheid niet onbenut om even ‘bij te tanken’.
Stagiair Eyong Enoh is in een fel duel verwikkeld met Rasmus Lindgren. De middenvelder van Ajax Cape Town laat tot nu toe een redelijke indruk achter. Enoh heeft sinds afgelopen dinsdag een (tijdelijke) plek in de selectie van Marco van Basten.
Evander Sno begon maandag aan zijn eerste volledige werkweek als Ajacied. De middenvelder kwam afgelopen week over van het Schotse Celtic. Sno lijkt zich razendsnel thuis te voelen in Amsterdam. Erg vreemd is dat niet: de middenvelder doorliep eerder al de jeugdopleiding van Ajax. Sno draagt dit seizoen overigens het rugnummer 25, zo werd vandaag officieel bekendgemaakt.
Oleguer Presas Renom behoudt het overzicht en is het startpunt van een aanval. Ook de Catalaanse verdediger maakt zich op voor het eerste competitietreffen, zaterdagavond in Tilburg tegen Willem II. Het Eredivisieduel begint om 18.45 uur.
Na Urby Emanuelson en Kenneth Vermeer keerden vandaag ook Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen na het olympisch toernooi terug in de ArenA. Ook aanwinst Evander Sno was met Oranje van de partij op de Olympische Spelen. De Belgische Ajacieden speelden vrijdag in Shanghai nog om een bronzen medaille. Helaas was de olympische ploeg van Brazilië met 3-0 te sterk in de troostfinale. Vermaelen ontpopte zich vanmorgen vooral als de schaduw van Dario Cvitanich. Van een jetlag had de verdediger, zo op het oog, weinig last.
Jan Vertonghen kan terugkijken op een sterk olympisch toernooi. ,,Het was een superervaring’’, vatte Vertonghen zijn olympische belevenissen na de training kort samen. Binnenkort volgt het complete interview met Vertonghen.