Menu
Ajax treft FC Utrecht in beker

Ajax treft FC Utrecht in beker

Ajax is donderdagmiddag bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker door PSV-speler Erik Pieters gekoppeld aan diens voormalige club FC Utrecht. Het bekerduel wordt op 25, 26 of 27 september in Utrecht gespeeld. Frank de Boer: ,,Het geeft ons een mooie kans om iets recht te zetten tegen FC Utrecht."

Voor de eerste ronde zijn de BVO's vrijgeloot. Er werd geloot met 56 amateurclubs in de kokers. Daarna volgde direct de loting voor de volgende ronde. Voormalige FC Utrecht-speler Erik Pieters toverde al heel snel Ajax uit de koker en koppelde de club aan FC Utrecht. Omdat Utrecht als eerste werd getrokken, speelt de regerend landskampioen een uitwedstrijd.

Frank de Boer reageerde vanuit het trainingskamp als volgt: ,,Uiteraard had ik liever een makkelijkere tegenstander getroffen dan FC Utrecht. En daarbij speel ik liever thuis met de steun van ons eigen publiek. Maar nu deze loting een feit is, heeft het geen zin om daar nog bij stil te staan. Ik zie het voor ons als een mooie kans om iets recht te zetten tegen FC Utrecht."

Ajax trof FC Utrecht vijf keer eerder in het bekertoernooi. Dat liep vier keer goed af. Alleen het eerste duel tegen de Domstedelingen, in 1976, in de beker ging verloren. De memorabelste wedstrijd was de finale in 2002, waarin Ajax na verlenging met 3-2 won dankzij een 'Golden Goal' van Zlatan Ibrahimovic, maar waarin ook een buitenspeldoelpunt van Wamberto werd goedgekeurd.

De duels in de tweede ronde worden op 25, 26 en 27 september gespeeld. Op dit moment is nog niet bekend op welke dag FC Utrecht - Ajax wordt geprogrammeerd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees


De laatste keer dat Ajax FC Utrecht trof in de beker was in 2008. Ajax won met 2-0. De laatste keer dat Ajax FC Utrecht trof in de beker was in 2008. Ajax won met 2-0.