Menu
Ajax treft FK Borac

Ajax treft FK Borac

Ajax is in de eerste ronde van de UEFA Cup gekoppeld aan het Servische FK Borac. Het is nog niet duidelijk of de Ajacieden op 18 september beginnen met een uit- of een thuiswedstrijd. De return wordt gespeeld op 2 oktober.

Na het weekeinde verwacht Ajax meer duidelijkheid te kunnen geven over de precieze speellocatie van het eerste duel.

,,Ik ken ze ook niet'', zei coach Marco van Basten als reactie op de loting. ,,Het is de vierde ploeg van Servië. Micky Sulejmani zei dat het een aardige ploeg is. Ze spelen op karakter en kunnen best voetballen. We zullen goed geprepareerd moeten zijn. Waarschijnlijk gaat er morgen al iemand van ons kijken bij Borac.''

De Ajax-trainer zei het jammer te vinden dat de naam van zijn ploeg niet donderdag bij de Champions Leagueloting in de balletjes zat, maar ook de UEFA Cup is een mooie competitie. ,,Daar zitten ook goede clubs in. We gaan echter eerst naar onszelf kijken. We moeten de volgende ronde bereiken. Het is goed voor de jongens en voor de club als we een langere periode internationaal kunnen spelen.''

Andere mogelijke opponenten waren Borussia Dortmund uit Duitsland, Wisla Krakau (Polen), MSK Zilina (Slowakije), en FC Moskou (Rusland).

Borac plaatste zich voor de eerste ronde van de UEFA Cup doordat de ploeg Lokomotive Sofia en FC Dacia Chişinău uitschakelde.