Menu
Ajax treft maatregelen tegen A-junioren

Ajax treft maatregelen tegen A-junioren

Ajax heeft maatregelen getroffen tegen de drie jeugdspelers die afgelopen week in opspraak zijn geraakt.

De A-junior die als enige gedagvaard is, komt de rest van het seizoen niet meer in actie bij wedstrijden van Ajax. Hij heeft daarbij een officiële waarschuwing gekregen. De club heeft hem tevens, contractueel gezien, de hoogst mogelijke boete opgelegd. Daarnaast moet hij een externe cursus conflictbeheersing volgen.

De andere twee spelers werden door het OM heengezonden zonder dagvaarding. Dat betekent dat zij strafrechtelijk gezien geen verdachten meer zijn en dat zij niet worden vervolgd. Desondanks vindt de clubleiding dat deze spelers niet in deze situatie terecht hadden moeten komen. Zij komen een maand niet in actie bij wedstrijden van Ajax.

Voor alle drie de spelers geldt dat zij de komende twee weken apart zullen trainen. Ook zullen zij een presentatie geven over de situatie en daarbij hun excuses maken aan alle spelers van de jeugdopleiding. Tot slot zal Ajax de drie spelers gaan inzetten bij projecten van de Ajax Foundation, waarbij op scholen in Amsterdam en omgeving aandacht wordt besteed aan ‘Life skills’.

Tekst en foto: Ajax.nl