Menu
Ajax treft meest favoriete tegenstander van de eeuw

Ajax treft meest favoriete tegenstander van de eeuw

Ajax boezemt zaterdagavond extra angst in bij tegenstander Willem II. Niet de Griekse heldenstatus of de stand op de ranglijst, maar resultaten uit de afgelopen eeuw maakt de Ajacieden tot een ware angstgegner van de Tilburgers.

Willem II is namelijk de meest favoriete tegenstander voor Ajax van de afgelopen 100 jaar. De Amsterdamse club boekte In deze eeuw tegen geen enkele ploeg zoveel Eredivisie-zeges (27) en uitoverwinningen (13) als tegen de Tilburgers.

In de Eredivisie won Ajax maar liefst 14 van zijn laatste 16 uitduels van Willem II. In deze reeks (1999-nu) hielden de Brabanders alleen op 30 augustus 2008 (2-1) en op 22 februari 2015 (1-1) geen nederlaag over aan de bezoekjes van de Ajacieden. 

Marco van Basten had de leiding bij 1 van de zeldzame nederlagen in Tilburg.
Marco van Basten had de leiding bij 1 van de zeldzame nederlagen in Tilburg.

Huntelaar weet hoe het niét moet
Een Ajacied uit de huidige selectie weet in ieder geval hoe het niét moet: Klaas Jan Huntelaar. De 34-jarige centrumspits was bij de 2-1-nederlaag in 2008 aanvoerder van de Amsterdammers. Mede door een rode kaart van Evander Sno liep het team tegen een nederlaag aan.

Miralem Sulejmani had de ploeg van Marco van Basten nog op voorsprong gezet, maar Frank Demouge en Mehmet Akgün waren uiteindelijk goud waard voor de Tilburgers. Het was voor de Amsterdammers 1 van de zeldzaam donkere dagen in een dus verder glorieuze eeuw tegen Willem II.

Lees ook: Ajax klaar voor Willem II, Johnsen traint mee
Bekijk ook:
Sinkgraven voelt zich weer honderd procent

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst