Menu
Ajax treft Olympique Lyon in halve finale Europa League

Ajax treft Olympique Lyon in halve finale Europa League

Ajax treft Olympique Lyon in de halve finale van de UEFA Europa League. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens de loting, vrijdag bij de UEFA in Nyon. De Amsterdammers beginnen met een thuisduel op woensdag 3 mei. Het duel in de ArenA begint om 18:45 uur. De return volgt op 11 mei (21:05 uur) in Lyon.

Peter Bosz reageerde vrijdagmiddag op sportcomplex de Toekomst op de loting voor de halve finale van de UEFA Europa League. Ajax werd tijdens de loting in Nyon aan Olympique Lyon gekoppeld.

,,Olympique Lyon is een sterke en mooie tegenstander. Maar dat kan ook niet anders in een halve finale’’, sprak Bosz in de perskamer van de Toekomst. ,,We hebben in de wedstrijden tegen AZ gezien dat Lyon een goede tegenstander is. Als je het internationale voetbal volgt en Monaco, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon en ook Marseille ziet spelen; dan weet je wel hoe sterk de Franse competitie is. Lyon staat vierde in die sterke competitie. Ajax neemt elke tegenstander serieus. Zeker als die uit een sterke competitie komt.’’

Het thuisduel wordt op 3 mei gespeeld in verband met dodenherdenking op 4 mei. De andere halve finale (Celta de Vigo - Manchester United) wordt wel op 4 mei gespeeld.

Om 13:00 uur loting voor de halve finales! Op wie hopen jullie Ajacieden!#UEL #UELdraw

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 april 2017

Ajax trof Olympique Lyon voor het laatste in 2011
Ajax trof Olympique Lyon voor het laatst in het seizoen 2011-2012 in de groepsfase van de UEFA Champions League. Op 14 september 2011 eindigde de groepswedstrijd in de ArenA in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Ook de return, in de poulefase, in het Stade Gerland bleef op 22 november 2011 zonder doelpunten.

De finale van de UEFA Europa League wordt op woensdag 24 mei gespeeld in de Friends Arena in Stockholm.

Lees ook: Tiental Ajax op heroïsche wijze naar halve finale
Bekijk ook:
Highlights Schalke 04 - Ajax

Speeldata en tijden zijn altijd onder voorbehoud. Houd de website en de socialkanalen in de gaten voor het meest actuele nieuws over de data, tijden en kaartverkoop.

Tekst en beeld: Ajax.nl