Menu
Ajax treft oude bekende uit 2006

Ajax treft oude bekende uit 2006

FC Kopenhagen en Ajax stonden twee keer eerder in knock-outverband tegenover elkaar, waarvan voor het laatst in augustus 2006. Sindsdien is er veel veranderd, maar de trainer van Kopenhagen is een oude bekende: Ståle Solbakken.

Solbakken kwam ruim tien jaar geleden met FC Kopenhagen als winnaar uit de strijd in de derde voorronde van de Champions League. Ajax leek goede papieren te hebben na de 1-2-zege in de Deense hoofdstad, maar in de return ging het fout (0-2). Solbakken timmerde in die tijd met Kopenhagen flink aan de weg en verkaste in 2011 naar het buitenland. Na avonturen bij FC Köln en Wolverhampton Wanderers keerde hij in de zomer van 2013 terug.

Schöne, Dolberg en Boilesen
In het Parken Stadion zullen donderdag vele ogen gericht zijn op de Deense Ajacieden: Kasper Dolberg en Lasse Schöne. Twee spelers overigens met bescheiden antecedenten in de Superliga. Schöne verkaste al op jonge leeftijd naar sc Heerenveen en speelde nooit op het hoogste niveau in Denemarken. Dolberg kwam voor Silkeborg tot drie optredens.

Het treffen met Kopenhagen betekent ook een weerzien met Nicolai Boilesen, de voormalig aanvoerder van Ajax. De linksback was tussen 2010 en 2016 Ajacied en streek afgelopen zomer in Kopenhagen neer. Boilesen kende veel lichamelijke tegenslag, en komt pas de laatste tijd enigszins aan spelen toe. Hij kwam tot dusver tot 78 speelminuten voor de Deense topclub.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst