Menu
Ajax treft PAOK Saloniki

Ajax treft PAOK Saloniki

Ajax is vrijdagmiddag tijdens de loting voor de derde kwalificatieronde van de UEFA Champions League gekoppeld aan PAOK Saloniki. Ajax speelt op woensdag 28 juli om 20.45 uur eerst thuis. Deze datum is inmiddels bevestigd door de UEFA.

Een week na de thuiswedstrijd speelt Ajax op woensdag 4 augustus de return in Griekenland. De aanvangstijd is nog niet bekend.

In de historie trof Ajax een keer eerder PAOK Saloniki. De Griekse club uit Thessaloniki kwam in februari 1973 tegen de Europees kampioen Ajax uit. Het vriendschappelijke duel eindigde in 1-1.

PAOK is twee keer kampioen van Griekenland geworden. De eerste keer in 1976 en de tweede keer negen jaar later, in 1985. Recenter is het succes in de nationale bekercompetitie. Vier keer won PAOK de Griekse beker, in 1972, 1974, 2001 en 2003.

PAOK trof acht keer een Nederlandse club (4x PSV, 2x AZ en 2x sc Heerenveen) en alleen op 22 november 2001 wonnen de Grieken een duel, van PSV. Vorig seizoen kwam sc Heerenveen uit tegen PAOK Saloniki en de Friezen verrasten met een 1-1-gelijkspel in Griekenland. In eigen huis bleef de stand 0-0.

Ajax trof in 1998 voor het laatst een Griekse club in een officiële wedstrijd. Toen wonnen de Amsterdammers onder leiding van trainer Morten Olsen met 2-0 van Olympiakos Piraeus.

Ajax start zaterdag 17 juli voor seizoenkaarthouders met de kaartverkoop. Zij krijgen tot en met 19 juli vijftien procent korting. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15,35 euro. Vanaf dinsdag 20 juli start de kaartverkoop voor de overige Ajax ClubCardhouders. Per clubcard kan een kaart worden aangeschaft.

Let op:

Seizoenkaarten van vorig jaar behouden de geldigheid mits de betaling voor aankomend seizoen is voldaan. De seizoenkaart is meerdere jaren geldig. Seizoenkaarthouders die een ander recht ontvangen naar aanleiding van een (niet) bezochte uitwedstrijd hebben inmiddels een nieuwe pas ontvangen.

De eerste lichting nieuwe supporters club cards zullen vanaf aanstaande dinsdag worden verstuurd. Uiterlijk volgende week zaterdag zullen de passen bij iedereen zijn afgeleverd.

Bekijk de ticketpagina voor meer informatie over de kaartverkoop.