Menu
Ajax treft RSC Anderlecht

Ajax treft RSC Anderlecht

Ajax is vrijdagmiddag in Nyon tijdens de loting van de UEFA Europa League gekoppeld aan RSC Anderlecht. Ajax begint het tweeluik met Anderlecht op donderdag 17 februari met een uitwedstrijd. Een week later, op donderdag 24 februari, komt Anderlecht naar de Amsterdam ArenA.

Anderlecht eindigde in de groepsfase van de Europa League als tweede achter Zenit Sint Petersburg. De Brusselse formatie won thuis van AEK Athene en Hadjuk Split en behaalde in Griekenland het enige 'uitpunt' wat een totaal van 7 punten opleverde.

Miralem Sulejmani tegen Anderlecht-verdediger Deschacht. Miralem Sulejmani tegen Anderlecht-verdediger Deschacht.

Acht keer eerder kwam Ajax in de historie uit tegen de Brusselse formatie. De laatste keer was bijna exact een jaar geleden, op 17 december 2009. Toen verloor Ajax met 3-1 in de Amsterdam ArenA. Ajax won overigens nooit in 90 minuten van de Belgische opponent. Alleen op het Amsterdam 703-toernooi wist Ajax na strafschoppen van Anderlecht te winnen. Vorig seizoen werd het in het Constant VanderStock stadion 1-1.

De uitwedstrijd tegen Anderlecht begint op 17 februari om 19:00 uur, de thuiswedstrijd op 24 februari begint om 21:05 uur.

Mocht Ajax deze tweestrijd winnen dan zal de volgende tegenstander voor de achtste finale op 10 en 17 maart komen uit de wedstrijd tussen FC Basel en Spartak Moskou.

Ajax doet er alles aan om dinsdag 21 december met de kaartverkoop voor Ajax - Anderlecht te beginnen. De seizoenkaarthouders zijn het eerst aan de beurt.

Genoemde data zijn altijd onder voorbehoud

Tekst:Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees