Menu
Ajax treft Steaua Boekarest

Ajax treft Steaua Boekarest

Ajax is donderdagmiddag in Nyon gekoppeld aan Steaua Boekarest in de UEFA Europa League. Ajax speelt op 14 februari thuis en een week later staat het duel in Boekarest op het programma. Ajax speelde nog nooit tegen Steaua Boekarest.

Steaua is vooralsnog bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg eindigde in groepsfase van de Europa League als winnaar voor VfB Stuttgart, FC Kopenhagen en Molde FK. In eigen land is Steaua koploper met tien punten voorsprong op de nummer twee.

Vorig seizoen strandde Ajax in de zestiende finales van de UEFA Europa League. Na een 0-2-thuisnederlaag tegen Manchester United bleek een 1-2-uitoverwinning niet toereikend voor plaatsing voor de achtste finale.

Mocht Ajax op 21 februari de beste cijfers kunnen overleggen na het tweeluik met Steaua Boekarest dan speelt de club op 7 en 14 maart tegen de winnaar van Sparta Praag/Chelsea. Ook dan speelt Ajax eerst thuis.

De finale wordt op 15 mei 2013 in de Amsterdam ArenA gespeeld. Ambassadeur van de finale is oud-Ajacied Patrick Kluivert die bij de loting aanwezig was.

Tekst: Ajax.nl

Houd de site in de gaten voor informatie over de kaartverkoop

Informatie over de kaartverkoop