Menu
Ajax treft Tsjechen of Slowaken

Ajax treft Tsjechen of Slowaken

Ajax is in de derde voorronde van de Champions League gekoppeld aan de winnaar van de tweekamp tussen MSK Zilina en Slavia Praag. De eerste wedstrijd tussen die clubs eindigde in 0-0.

De eerste wedstrijd van het tweeluik wordt op 15 augustus gespeeld in de Amsterdam ArenA. Twee weken later gaat Ajax naar Zilina in Slowakije of naar Praag in Tsjechië. ,,Het had slechter gekund”, was de eerste reactie van trainer Henk ten Cate. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik van beide ploegen niets weet. Het voetbal in die twee landen is niet slecht, zeker in Tsjechië niet. Maar ik zie zeker mogelijkheden om ons te plaatsen voor de Champions League.” Ten Cate en zijn staf gaan zich de komende tijd verdiepen in de twee mogelijke tegenstanders. ,,Maar onze voorbereiding op deze duels is natuurlijk al 4 juli begonnen, op dag van de eerste training.”

Ten Cate stond meteen de pers te woord na de loting. ,,Het had slechter gekund", zei hij over de mogelijke tegenstanders. Ten Cate stond meteen de pers te woord na de loting. ,,Het had slechter gekund", zei hij over de mogelijke tegenstanders.

Dat Ajax eerst thuis speelt en twee weken later uit, maakt de Amsterdamse oefenmeester niets uit. ,,Ajax gaat uit van zijn eigen kracht”, zei hij. ,,Maar we zullen de tegenstander niet onderschatten.”

Ten Cate verwacht dat hij 15 augustus weer kan beschikken over Ismael Urzaiz, de spits die momenteel herstellende is van een blindedarmoperatie. Ook heeft hij nog een sprankje hoop dat Laurent Delorge dan weer fit is. Voor Nicolae Mitea, Jan Vertonghen, Robbert Schilder en Edgar Manucharyan komt de confrontatie waarschijnlijk te vroeg.