Menu
Ajax treft VV Noordwijk in de beker

Ajax treft VV Noordwijk in de beker

Ajax neemt het in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen de amateurs van VV Noordwijk. De debutant uit de Topklasse won woensdagavond met ruime cijfers van EHC/Heuts: 4-1. Begin juli had loting al uitgewezen dat Ajax een uitwedstrijd tegen de winnaar van deze bekerwedstrijd zou spelen. De wedstrijd is vastgesteld op woensdag 21 september. Het duel begint om 18:45 uur.

In de openingsronde van de KNVB Beker bepalen topamateurploegen wie het in de tweede ronde mag opnemen tegen dan instromende profclubs. Ook vorig seizoen speelde VV Noordwijk een rol van betekenis in het nationale bekertoernooi. De amateurs uit de Zuid-Hollandse badplaats reikten toen zelfs tot kwartfinales. Uiteindelijk moest Noordwijk toen zijn meerdere erkennen in RKC Waalwijk (6-0). De club uit Waalwijk werd vervolgens in de halve finale verslagen door Ajax.

Ajax speelde voor het laatst op 19 juli 2008 in een oefenduel tegen VV Noordwijk (2-5). Die middag maakte Marco van Basten zijn officieuze debuut als coach op de Ajax-bank.

De bekerfinale wordt dit seizoen op zondagavond 8 april in De Kuip gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst