Menu

Ajax trekt Roemeense keeper aan

Ajax en de Roemeense club UFC Rapid Boekarest zijn het vrijdag eens geworden over een transfer van de Roemeens international Bogdan Lobont. De doelverdediger tekende een contract voor de duur van zes jaar en vier maanden. De 13-voudig international is na Christian Chivu de tweede Roemeen in de selectie van Ajax. Cedric van der Gun, aanvaller van het tweede elftal, werd tot het einde van dit seizoen verhuurd aan FC Den Bosch.

'Ik volg Ajax al jaren en ben daarom vanzelfsprekend heel erg blij met mijn nieuwe club,' aldus de tevreden Lobont vlak voor zijn terugvlucht naar Boekarest. Maandag wordt de 22-jarige Roemeen verwacht op de eerste training van zijn nieuwe werkgever. 'Ik kijk er dan ook naar uit om zo snel mogelijk aan de slag te gaan en ben er zeer trots op dat ik me nu Ajacied mag noemen.'

Bogdan Lobont is op 18 januari 1978 in Hunedoara geboren. De rechtsbenige keeper speelde reeds 13 interlands voor het Roemeense A-elftal. Ook kwam hij 15 keer uit voor Jong Roemenië. Voordat Lobont in 1997 het doel van Rapid Boekarest ging verdedigen, kwam hij sinds het begin van het seizoen '95-'96 uit voor de club uit zijn geboorteplaats, eerstedivisionist FC Corvinu Hunedoara. Na Cristian Chivu is de 1.84 meter lange Lobont de tweede Roemeen in de selectie van Jan Wouters.

Van der Gun naar FC Den Bosch

Met de komst van de Roemeen verdwijnt tegelijkertijd een andere Ajacied. Cedric van der Gun is tot het einde van het volgende seizoen (1 juli 2000) verhuurd aan FC Den Bosch. De aanvallende middenvelder speelde inmiddels 31 duels voor diverse nationale jeugdelftallen onder de 18. Afgelopen week nodigde Han Berger de oud-speler van ADO Den Haag uit voor de nieuwe lichting Jong Oranje-spelers.