Menu
Ajax trof Galatasaray twee keer eerder

Ajax trof Galatasaray twee keer eerder

Ajax speelt vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd op weg naar het begin van de tweede seizoenshelft. De winterkampioen speelt in Antalya tegen Galatasaray. Twee keer eerder nam Ajax het op tegen de club waar De Boer in 2003 een aantal maanden speelde.

Hoewel Ajax nog nooit in eigen huis tegen Galatasaray heeft gespeeld, waren de Turken wel een keer te gast in de Amsterdam ArenA. In de voorbereiding op het seizoen 2003-2004 waren ze deelnemer aan het Amsterdam Tournament. De eerste wedstrijd tegen Inter ging met 0-3 verloren. Twee dagen later boekte Galatasaray een 2-1 zege op Liverpool. Het was precies in de periode dat Frank de Boer een halfjaar bij Galatasaray speelde. Ajax won die editie van het Tournament met een punt voorsprong op Inter en Galatasaray.

Drie jaar geleden troffen Ajax en Galatasaray elkaar voor het laatst. Ajax was destijds eregast bij de opening van de Turk Telekom ArenA in Istanbul. Het openingsduel van het nieuwe stadion eindigde doelpuntloos. De eerste ontmoeting tussen Ajax en Galatasaray op Turkse bodem dateert uit 1991. Op 9 januari 1991 speelden beide teams met 2-2 gelijk. Er kwamen destijds 50.000 supporters op de oefenwedstrijd af.

Galatasaray - Ajax begint vrijdag om 19:30 uur Nederlandse tijd in het Antalya Akdeniz University Stadium. Bij winst treft Ajax zondag in de finale Celtic, dat donderdag met 3-1 won van Trabzonspor. Het duel om de derde plaats staat zaterdag op het programma. De duels op zaterdag en zondag beginnen om 17:30 uur Nederlandse tijd. Zowel de eerste als de tweede wedstrijd van Ajax is rechtstreeks op Fox Sports Eredivisie te zien.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer speelde in 2003 enkele maanden voor Galatasaray. Frank de Boer speelde in 2003 enkele maanden voor Galatasaray.