Menu

Ajax trots op KNVB-prijs

Ajax werd afgelopen weekeinde in het Olympisch Stadion in Amsterdam gekozen tot beste club sinds de invoering van het Betaald Voetbal vijftig jaar geleden. En daar is de club natuurlijk trots op.

Ruim vijfenveertigduizend stemmen werden via www.degoudenvoetbaljaren.nl uitgebracht. Gestemd kon onder meer worden op de beste club van de afgelopen vijftig jaar en Ajax werd het vaakst in die categorie gekozen.

Naast de internet-stemmen waren ook de objectieve cijfers van invloed. Ajax won in de voorbije halve eeuw maar liefst 29 keer het landskampioenschap, vier keer de Johan Cruijff Schaal, viermaal de Europa Cup I en twee Wereldbekers, om maar wat te noemen uit de lange lijst van gewonnen prijzen.

Arie Van Eijden nam de speciaal gemaakte zilveren schaal zaterdag met trots in ontvangst. ,,Het is een enorme beloning voor het ´instituut´ Ajax", liet de algemeen directeur weten. ,,Wij zijn in de loop der jaren altijd bezig geweest met de eigen jeugdopleiding en de bewaking van de eigen cultuur. Het is mooi dat het op deze manier wordt beloond."