Menu
Ajax TV: Ajax 109 jaar jong

Ajax TV: Ajax 109 jaar jong

Ajax bestaat vandaag precies 109 jaar en Ajax TV staat daar natuurlijk uitgebreid bij stil. Op deze 18de maart staat het clubkanaal bijna volledig in het teken van de verjaardag van Ajax. Voorzitter Uri Coronel feliciteert onder meer alle Ajacieden met de verjaardag van hun club.

De eerste Ajax-selectie uit het 'geboortejaar' 1900... De eerste Ajax-selectie uit het 'geboortejaar' 1900...

Naast de Ajax-voorzitter spreken ook Gregory van der Wiel, Eyong Enoh, assistent-trainer Rob Witschge, Jong Ajax-trainer Aron Winter en clubarchivaris Wim Schoevaart felicitaties uit.
,,Hopelijk wordt het vanavond dubbel feest’’, verbindt Van der Wiel de verjaardag met een mogelijk mooi resultaat in de returnwedstrijd tegen Olympique Marseille. Ajax hoopt op deze bijzondere dag via de Fransen de kwartfinales van de UEFA Cup te bereiken. De Ajacieden moeten een, afgelopen week in Marseille opgelopen, 2-1-achterstand goedmaken.
....En de laatste selectiefoto van Ajax 1, de foto voor het seizoen 2008-2009. Tussen de eerste en de laatste selectiefoto voetbalden de Ajacieden 109 jaar immer boeiende clubhistorie bij elkaar. ....En de laatste selectiefoto van Ajax 1, de foto voor het seizoen 2008-2009. Tussen de eerste en de laatste selectiefoto voetbalden de Ajacieden 109 jaar immer boeiende clubhistorie bij elkaar.

In zijn verjaardagscolumn bespreekt Coronel in vogelvlucht 109 jaar clubhistorie. Via de oprichting van de club aan de Kalverstraat en de succesvolle jaren in het oude stadion de Meer, belandt de preses bij clubiconen als Sjaak Swart, Piet Keizer, Johan Cruijff, Marco van Basten en Wesley Sneijder. Ook de trainers Rinus Michels en Louis van Gaal maken natuurlijk prominent deel uit van de roemruchte clubgeschiedenis. ,,Succes uit het verleden is prachtig, maar we willen natuurlijk nieuwe successen beleven. Ik denk dat de omstandigheden daarvoor aanwezig zijn’’, vertelt Coronel op Ajax TV. ,,We zijn een gezonde club.’’
Waar Ajax zoal voor staat is kort en bondig samengevat in een derde filmpje op Ajax TV, het clubkanaal dat vandaag geheel in het teken staat van de 109de verjaardag. De mooiste voetbalstaaltjes spatten van het beeldscherm. De Ajax-kenners Schoevaart en Evert Vermeer vertellen en passant hoe de club zijn verjaardagen in het verleden vierde. Als klap op de vuurpijl passeren de grootste successen en de allerfraaiste doelpunten de revue. Een ding is duidelijk: Ajax is vandaag 109 jaar jong en gaat nooit vervelen…
Klik hier om direct alle verjaardagsfilmpjes op Ajax TV te bekijken >>