Menu
Ajax TV in teken AEGON Future Cup

Ajax TV in teken AEGON Future Cup

Ajax TV besteedt deze week volop aandacht aan de AEGON Future Cup 2012. In de diverse voorbeschouwingen komende de gerenommeerde deelnemers uitgebreid aan bod. Interviews, specials en terugblikken op de editie van 2011 'kruiden' de week extra op Ajax TV. De AEGON Future Cup 2012 wordt op 7, 8 en 9 april gespeeld op de Toekomst.

Zo bezochten de verslaggevers van Ajax TV de jeugdopleidingen van onder meer AC Milan, Bayern München en FC Barcelona. Ter plaatse werden kopstukken van de, net als de Ajax-jeugdopleiding, befaamde voetbalinstituten geïnterviewd. De specials over de topclubs leveren een rijk geschakeerd beeld op van de moderne top in het jeugdvoetbal.

Vanaf dinsdag staat een deel van de programmering in het teken van de derde editie van de AEGON Future Cup. Natuurlijk komt ook de B1 van Ajax in de voorbeschouwingsweek ruimschoots aan bod. De B-junioren zijn de afvaardiging van gastheer Ajax. Jeugdtrainer Orlando Trustfull vertelt over de lessen die zijn Ajacieden kunnen leren tegen opponenten uit de mondiale top van het jeugdvoetbal.

Davy Klaassen was in 2010, bij de eerste editie van de Future Cup, een van de absolute uitblinkers op de AEGON Future Cup. Het leverde het talent werd in 2010 de eretitel Speler van het Toernooi op (de bijbehorende prijs ontving hij van Martin Jol en Luis Suarez). Klaassen maakte inmiddels zijn debuut in Ajax 1. De oud-deelnemer aan de AEGON Future Cup lijkt recht af te koersen op een mooie voetbaltoekomst. Exclusief voor Ajax TV blikt Klaassen deze week terug op het toernooi van 2011.

Vanaf de start van het toernooi, op zaterdag 7 april, zijn vele jeugdduels natuurlijk te zien op Ajax TV. Daarnaast besteedt ook de website ruimschoots aandacht aan het sterk bezette toernooi. Naast voorbeschouwingen en terugblikken op 2011 is het toernooi ook uitstekend te volgen op Ajax.nl.

De grootste jeugdtalenten van dit moment zélf aan het werk zien is natuurlijk minstens zo leuk. Kom komend paasweekeinde naar de Toekomst en geniet van de AEGON Future Cup 2012!

Houd alle Ajax-media en social media in de gaten voor voorbeschouwingen op en verslagen van de AEGON Future Cup 2012.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier direct je kaarten voor de AEGON Future Cup 2012

Hier vind je het speelschema van de AEGON Future Cup 2012

Davy Klaassen blikt op Ajax TV terug op zijn deelname aan de AEGON Future Cup in 2010. Davy Klaassen blikt op Ajax TV terug op zijn deelname aan de AEGON Future Cup in 2010.
Ajax B1 verloor de finale in 2011 nipt van RSC Anderlecht. Een jaar eerder wonnen de Ajacieden het toernooi. Ajax B1 verloor de finale in 2011 nipt van RSC Anderlecht. Een jaar eerder wonnen de Ajacieden het toernooi.