Menu
Ajax TV Kick Off beleeft vuurdoop

Ajax TV Kick Off beleeft vuurdoop

Voorafgaand aan Ajax – Vitesse liet ditmaal een debutant buiten de lijnen van zich spreken. Ajax TV Kick Off - gloednieuw onderdeel van het stadionprogramma - beleefde zijn eerste uitzending. Zo valt er voor de bezoekers van de thuisduels van Ajax in de Eredivisie nog meer te beleven in de Amsterdam ArenA. Ajax.nl nam een blik achter de schermen bij de aftrap.

Het is klokslag 13:15 uur als Fresia Cousiño Arias de kijkers in de Amsterdam ArenA welkom heet bij Ajax TV Kick Off. De 23-jarige presentatrice beleeft haar officiële vuurdoop in het stadion. Een handvol seconden eerder wenste de regisseur van dienst iedereen nog veel plezier met de uitzending. Op de plezierwens volgde het aftellen richting live-uitzending. Op de professionele set heerst een gezonde wedstrijdspanning. Live-uitzendingen zijn altijd spannend. De allereerste rechtstreekse uitzending van een gloednieuw programma is extra spannend.

Ajax TV Kick Off is voorlopig alleen voor de bezoekers van de thuiswedstrijden in de ArenA te zien. Het programma is overal in het stadion te zien en is een extra service voor de ArenA-bezoeker. Via het interne tv-circuit worden alle Ajacieden door (jeugd)trainers en (oud-)spelers bijgepraat over de meest actuele stand van zaken van en binnen hun club.

Cousiño Arias wordt deze debuutuitzending geflankeerd door Ronald de Boer. De oud-speler en Ajax-ambassadeur, maar vandaag vooral analyticus, laat zijn licht soepeltjes schijnen over onder meer de opstelling. Als Cousiño Arias haar eerste minuten maakt in de ArenA, kijkt Justus Dingemanse achter de schermen toe. Ook hij mag zich presentator noemen van Ajax Kick Off TV. Alleen vandaag nog even niet. De presentatietalenten wisselen elkaar om de thuiswedstrijd af. De 27-jarige Dingemanse mag de Ajax-kijkers over twee weken welkom heten als Ajax - PSV op het menu staat.

De broers Frank en Ronald de Boer schoven allebei aan bij de eerste aflevering van Ajax TV Kick Off. De hoofdtrainer komt iedere uitzending uitgebreid aan het woord. De broers Frank en Ronald de Boer schoven allebei aan bij de eerste aflevering van Ajax TV Kick Off. De hoofdtrainer komt iedere uitzending uitgebreid aan het woord.

Als Ronald de Boer zijn eerste bespiegelingen heeft gedeeld met Cousiño Arias vindt ook zijn broer Frank een plekje achter de roodwitte desk. De Ajax-trainer schuift iedere uitzending aan. Vooral ook om zijn opstelling toe te lichten. Het plaatje is fraai. De beide broers De Boer achter de presentatiedesk van Ajax TV, met de voorzichtig volstromende Amsterdam ArenA als decor. De broers zijn het al snel eens over de stelling, waarop fans via Twitter kunnen reageren. ‘Ajax is dé favoriet voor de titel’, is de stelling die deze debuutuitzending is geponeerd. ,,Ajax wil altijd kampioen worden’’, is hoofdtrainer Frank de Boer duidelijk. De hoofdtrainer die zijn club de achterliggende vier seizoenen richting kampioenschap loodste kan het ook weten. Wie kampioen wil worden, loopt niet weg voor een favorietenrol. Broer Ronald is het er helemaal mee eens. Ook het gros van de Twitteraars blijkt zich te kunnen vinden in de stelling.

Vanaf het mindervalideplatform, waar de mobiele studio is opgebouwd, kijken vader Patrick en zoon Sem Kempkes van dichtbij toe. De Bosschenaren hebben al vroeg een plek gevonden op het platform. De vader en zijn visueel beperkte zoon krijgen een wel zeer exclusieve blik achter de schermen bij de eerste uitzending van Ajax TV Kick Off. ,,Ik ben al vanaf hun tijd als speler fan van de broers De Boer’’, glundert Kempkes senior. ,,Mooi om ze zo dichtbij aan het werk te zien. We zullen vaker eerder in het stadion aanwezig zijn. Misschien is het ook extra leuk om de uitzendingen ook op de stadionschermen af te spelen? Dat geeft misschien nóg meer binding met de fans. Het programma ziet er vanaf de zijkant in elk geval goed uit.’’

Een half uur voor de kick-off van Ajax – Vitesse besluit Cousiño Arias de uitzending. De eerste dertig minuten van de kick-off van Ajax TV Kick Off zitten er bijna op. Wat bij wijze van uitsmijter resteert zijn highlights uit eerdere edities van het thuistreffen met de Arnhemmers.

Als de Ajax-doelmannen Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer aan de warming-up beginnen is de debuutaflevering van Ajax TV Kick Off afgelopen. De camera’s verschuiven de focus van Ajax TV naar de verrichtingen op het gras. Het nieuwste onderdeel van het stadionprogramma smaakt naar meer.

Ajax TV Kick Off start vijf kwartier voor aanvang van iedere competitiewedstrijd en duurt een half uur. Het programma wordt op de schermen in de omlopen en in alle zalen van het stadion uitgezonden. Je kunt het programma ook live zien via internet: Ajax Exclusive TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

  

Kijk elke thuiswedstrijd naar dit televisieprogramma

 

 

De eerste uitzending van Ajax TV Kick Off in volle gang. De eerste uitzending van Ajax TV Kick Off in volle gang.
Ajax TV Kick Off wordt elke thuiswedstrijd (competitie) van Ajax in de ArenA uitgezonden. Ajax TV Kick Off wordt elke thuiswedstrijd (competitie) van Ajax in de ArenA uitgezonden.
Presentatrice Fresia Cousiño Arias en Ronald de Boer met de ArenA als fraai decor. Presentatrice Fresia Cousiño Arias en Ronald de Boer met de ArenA als fraai decor.
'Achter de schermen' wordt meegekeken met de verrichtingen aan de desk van Ajax TV Kick Off. 'Achter de schermen' wordt meegekeken met de verrichtingen aan de desk van Ajax TV Kick Off.