Menu
Ajax TV: Special Jesper Olsen

Ajax TV: Special Jesper Olsen

Jesper Olsen was dertig jaar geleden een van de Denen die furore maakte bij Ajax. De Deen was een linksbuiten van Europese klasse. De lichtvoetige aanvaller keerde onlangs even terug bij zijn oude club, in de stad die hij zo goed kent. Ajax TV sprak uitgebreid met Olsen, die vanwege zijn ongrijpbaarheid en onvoorspelbaarheid ‘de Vlo’ werd genoemd.

De sierlijke solo in de Klassieker tegen Feyenoord (8-2), de samen met Johan Cruijff genomen 'combinatiepenalty' in de Meer tegen Helmond Sport; er waren tussen 1981 en 1984 voor Ajax-fans veel mooie momenten met Jesper Olsen in een hoofdrol. De Deen stond bekend om zijn creativiteit en frivole spel en groeide uit tot een karakteristieke Ajax-aanvaller. ,,Iedereen praat nog steeds over die penalty'', vertelt Olsen vol trots op de Toekomst, als de befaamde een-twee met Johan Cruijff tegen Helmond Sport ter sprake komt. Ook het hier en nu wordt uiteraard besproken; de selectie van Frank de Boer herbergt vele landgenoten van 'de Vlo'. ,,Zes Denen nu bij Ajax is fantastisch.'' Olsen beheerst zijn knappe voetbalstaaltjes bovendien nog steeds goed...

Bekijk de special rondom Jesper Olsen maandagavond in de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live of via onderstaande link.

Special: Jesper Olsen nog steeds in vorm