Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

Het Toekomstjournaal besteedt wekelijks aandacht aan de verrichtingen van jeugdelftallen op de Toekomst. Op het sportcomplex van Ajax zien we deze week de talenten van de D3 en de B2 aan het werk.

Ajax D3 won afgelopen weekend met fraaie cijfers van ADO'20 D1. Op de Toekomst werd het 12-0. Ajax D3 won afgelopen weekend met fraaie cijfers van ADO'20 D1. Op de Toekomst werd het 12-0.

Ajax D3 nam afgelopen weekend, van alle Ajax-jeugdelftallen de grootste overwinning voor zijn rekening. De ploeg van trainer Eddie van Schaik was met maar liefst 12-0 te sterk voor ADO’20 D1. Bij rust hadden de Ajacieden al vier keer gescoord. ADO’20 had geen schijn van kans en keeper Alp Tutar beleefde daardoor een makkelijke voetbaldag. De Ajacieden hadden uiteindelijk 'slechts' een uur nodig om twaalf keer toe te slaan.

,,Ik heb de spelers vooraf gevraagd: speel zo goed dat de rook uit je oren komt. Uiteindelijk hebben we het goed ingevuld’’, kijkt Van Schaik tevreden terug. ,,We hebben in dit duel echt laten zien wie de beste was. Dit is echt een teamprestatie. Toch is dit resultaat geen garantie voor een overwinning in de komende week. Soms zitten er pieken en dalen in onze prestaties. Ga maar na: onlangs verloren wij met 2-0 van sv Diemen D1. ADO’20 won juist met 2-0 van dezelfde tegenstander.’’ Ajax D3 bezet nu de tweede plaats in de hoofdklasse. De achterstand op koploper DWS D1 bedraagt vier punten.

De Ajacieden uit de B2 zullen met weinig plezier terugdenken aan hun thuiswedstrijd tegen Haarlem B1. Voor rust waren beide elftallen aardig aan elkaar gewaagd. Toch namen de Haarlemmers vlak voor het rustsignaal een 0-1 voorsprong door uit een vrije trap toe te slaan. De ploeg van trainer Maarten Stekelenburg moest daarna aanvallender gaan spelen. De gasten profiteerden optimaal van de geboden ruimte en liepen in kort tijdbestek uit naar 0-3.

Extra ongelukkig was de blessure die Xandro Schenk opliep. Bij een botsing met Yever Devecioglu liep Schenk een gebroken neus op. Halverwege de tweede helft deden de Ajacieden toch iets terug. Ouasim Bouy scoorde fraai uit een vrije trap. 1-3. Dichterbij kwamen de Amsterdammers niet meer in de Noord-Hollandse derby. Haarlem B1 deelt nu de koppositie met Sparta B1. Ajax B2 staat vijfde.