Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjopurnaal zijn wekelijks verschillende elftallen uit de jeugdopleiding van Ajax aan het werk te zien. Deze week speciaal aandacht voor de kampioenen van de C1. Ook aandacht voor de D1 en D3 van Ajax.

Ajax C1 liet zich afgelopen weekeinde kronen tot de eerste kampioen uit de jeugdopleiding van Ajax. De selectie van trainer Wim Kwakman (links) won de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in stijl. Ajax C1 liet zich afgelopen weekeinde kronen tot de eerste kampioen uit de jeugdopleiding van Ajax. De selectie van trainer Wim Kwakman (links) won de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in stijl.

De C1 mocht als eerste selectie in de jeugdopleiding van Ajax afgelopen weekeinde de kampioensfelicitaties en bijbehorende bloemen in ontvangst nemen. De ploeg van trainer Wim Kwakman vierde een klein, maar uitbundig feestje na de glansrijk gewonnen uitwedstrijd tegen de C1 van Go Ahead Eagles. De Ajacieden werden in Twello onder meer gefeliciteerd door Ajax’ hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink, die de spelertjes ook nog kort toesprak.
De C1 speelt vanaf vrijdag een internationaal toernooi in het Belgische Oostende. De tegenstanders zijn onder meer Bayer Leverkusen ‘04, FC Schalke ’04, Racing Genk en Standard Luik. Donderdag op Ajax TV een speciale reportage over de kampioenswedstrijd van Ajax C1.
Ajax D1 had het bij vlagen lastig met Alphense Boys D1. Trainer Michel Kreek (links) kon wel een nieuwe overwinning bijschrijven. Ajax D1 had het bij vlagen lastig met Alphense Boys D1. Trainer Michel Kreek (links) kon wel een nieuwe overwinning bijschrijven.

Afgelopen weekeinde waren de Ajacieden uit de D1 en D3 wel op de ‘eigen’ Toekomst aan het werk te zien. De D1 heeft nog altijd goed uitzicht op het kampioenschap in de eerste divisie voor D-pupillen. De ploeg van trainer Michel Kreek speelde een spannende thuiswedstrijd tegen Alphense Boys D1.
De strijd tussen de Amsterdamse nummer twee en de Alphense nummer drie leverde naast spektakel ook een prima resultaat op voor de Ajacieden. De D1 blijft in ieder geval in het spoor van koploper AZ D1.
Ajax D3 zette afgelopen weekeinde de grootste uitslag neer. De Ajacieden van trainer Eddie van Schaik (links) wonnen met maar liefst 13-0. Ajax D3 zette afgelopen weekeinde de grootste uitslag neer. De Ajacieden van trainer Eddie van Schaik (links) wonnen met maar liefst 13-0.

Ajax D3 had geen enkele moeite met Stormvogels D2. Trainer Eddie van Schaik zag zijn Ajacieden zelfs de grootste overwinning van het weekeinde bijeen voetballen. De D3 overtrof zelfs het indrukwekkende doelpuntenproductie van de C1.
Ook het elftal van Van Schaik maakt nog altijd kans op de titel. Makkelijk zal het echter niet worden; koploper DWS D1 heeft meer punten en speelde tot nu toe twee duels minder. Deze week speelt de ploeg van Van Schaik overigens een internationaal toernooi in Spanje.