Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal aandacht voor de D1 en C2. De D1 trof op de Toekomst Feyenoord D1. De Ajacieden van Michel Kreek waren de sterksten in de Klassieker. De C2 van Bryan Roy was snel klaar met SDVB C1.

Ajax C2 maakte er dit weekeinde op de Toekomst een doelpuntenfestijn van tegen SDVB C1. Ajax C2 maakte er dit weekeinde op de Toekomst een doelpuntenfestijn van tegen SDVB C1.

Ajax C2 speelde tegen SDV Barneveld C1 zijn tweede wedstrijd na de winterstop. De eerste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar was de topper tegen concurrent SO Soest. Afgelopen weekeinde kwamen de Ajacieden tegen de Barnevelders geen moment in de problemen. Mede gesteund door een glaszuivere hattrick van Kevin Echteld hadden de Amsterdammers bij rust al een comfortabele 4-0 voorsprong. Uiteindelijk kwam de C2 slechts een treffer te kort om dubbele cijfers op het scorebord te krijgen: 9-0. ,,Vooraf is het altijd afwachten hoe de ploeg een wedstrijd tegen een lager geklasseerde tegenstander oppakt’’, vertelde trainer Bryan Roy kort na de wedstrijd. ,,Ik heb mijn spelers gezegd dat ik een leuke wedstrijd wil zien. Daar hebben ze aan voldaan. Zeventig minuten lang zelfs.
Ajax C2 is nu de trotse koploper in de districtscompetitie. De voorsprong op Roda’23 is één punt. Ajax is Argon gepasseerd; de Mijdrechtse ploeg verloor met maar liefst 5-0 van Soest. Zaterdag speelt de C2 een uitwedstrijd tegen Waterwijk C1. Het is opmaat voor de topper, die over twee weken wacht; dan spelen de Ajacieden de belangrijke uitwedstrijd tegen Argon. ,,Als we over twee weken winnen van Argon koersen we waarschijnlijk echt op het kampioenschap af’’, voorspelt Roy.
Ajax D1 speelde op de Toekomst de Klassieker tegen Feyenoord D1. Ajax D1 speelde op de Toekomst de Klassieker tegen Feyenoord D1.

Het was ook voor Ajax D1 een prima weekeinde. De Ajacieden mogen zich zelfs in hun competitie dé winnaar van de laatste speelronde noemen. ,,Ik ben tevreden over het goede spel’’, keek Ajax D1-trainer Michel Kreek terug op de gewonnen Klassieker. ,,En ik heb in deze wedstrijd dingen teruggezien waar we in de afgelopen periode aan hebben gewerkt. Een voorbeeld hiervan is het afjagen van de tegenstander; we hebben ze geen moment rustig laten voetballen. Er zit dus duidelijk een ontwikkeling in de ploeg. Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat er niet meer doelpunten zijn gemaakt. We hebben genoeg gecreëerd en de spelers hebben in deze wedstrijd weer alles gegeven. Ook dat is belangrijk.’’
Voorafgaand aan de Klassieker zat Feyenoord D1 de Ajacieden nog dicht op de hielen. De Rotterdammers hadden de Ajacieden bij winst bij kunnen halen. In plaats daarvan nam de ploeg van trainer Michel Kreek juist afstand van de Feyenoorders. Het gat tussen beide clubs is nu opgelopen tot zeven punten. Ajax D1 is dit weekeinde ook ingelopen op koploper AZ D1. AZ verloor met 1-0 van Alphense Boys D1. AZ D1 heeft nu twee keer op rij verloren. Ajax staat nu nog maar één achter de Alkmaarders.