Menu
Ajax TV: Toekomst journaal

Ajax TV: Toekomst journaal

In het Toekomstjournaal aandacht voor de verrichtingen van Ajax B1. De ploeg van trainer Robin Pronk slaagde er afgelopen weekeinde in om NAC B1 te verslaan: 2-0. Tom Boere maakte beide treffers.

De selectie van Ajax B1. Elftalleider Frits Andriese staat niet op de selectiefoto. De selectie van Ajax B1. Elftalleider Frits Andriese staat niet op de selectiefoto.

NAC B1 kwam er nauwelijks aan te pas op de Toekomst. Ajax B1 bepaalde het hele duel het spelbeeld en gunde de Bredanaars nauwelijks kansen. ,,We slaagden er direct al in om de tegenstander goed vast te zetten’’, kijkt elftalleider Frits Andriese tevreden terug. Het leverde de Ajacieden een vroege openingstreffer op. Al in de tweede minuut schoot Tom Boere raak. De spits werd op maat bediend door centrale verdediger Juanito Wassenaar, die de aanvaller bereikte met een lange pass. Boere profiteerde ook van een slippertje van de doelman van NAC. De keeper gleed uit op een beslissend moment.

Ajax B1 had de voorsprong voor rust nog verder uit kunnen, misschien zelfs wel moeten bouwen. Maar de vele kansen werden niet benut. Bij rust was het daarom ‘slechts’ 1-0. NAC begon de tweede helft met de nodige omzettingen. De belangrijkste was een tactische: de Bredanaars gingen één-op-één spelen. ,,Het duurde een minuutje of vijf voordat we daar een antwoord op hadden gevonden’’, vervolgt Andriese. ,,Maar toen we ons antwoord hadden gevonden, kreeg NAC opnieuw nauwelijks meer een kans.’’

Een kwartier na rust slaagde de thuisploeg er alsnog in om de voorsprong te verdubbelen. Tom Portegies kwam door over links, waarna hij een voorzet op maat leverde op Boere. De aanvaller rondde opnieuw goed af: 2-0. Boere was lange tijd uitgeschakeld door een blessure, die hem ook afgelopen seizoen al langs de kant hield. In zijn eerste volledige wedstrijd sinds zijn herstel tekende de spits direct voor twee doelpunten.

Ook in de slotfase verschenen de Amsterdammers regelmatig oog in oog met de doelman uit Breda. Tot een derde doelpunt kwam het niet. Ajax-keeper Stan Berrevoets hoefde de hele wedstrijd nauwelijks in actie te komen; ook in de tweede helft wist NAC nauwelijks kansen af te dwingen.

Ajax B1 bezet de tweede plaats in de landelijke eredivisie voor B-junioren. Koploper Feyenoord heeft een punt meer dan de Amsterdammers, maar de Rotterdammers speelden tot nu toe ook een wedstrijd minder. Zondag spelen de B-junioren tegen AZ B1. Het duel wordt in Alkmaar gespeeld en begint om 11.30 uur.