Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal aandacht voor de verrichtingen van de E2 en het elftal dat was samengesteld uit spelers uit de A1 en de A2. Door de algehele afgelasting kwamen beide teams vriendschappelijk in actie.

De selectie van Ajax E2, met links trainer Martin Dorré. De selectie van Ajax E2, met links trainer Martin Dorré.

Ajax E2 – Victoria D2
Voor de E2 viel de competitieontmoeting met Haarlem E3 - bijna letterlijk - in het water. In plaats van een wedstrijd om het echie werd in de D2 van Victoria een vriendschappelijke tegenstander gevonden. Op de Toekomst walsten de spelers van trainer Martin Dorré met speels gemak over de gasten heen.
Na de openingstreffer van Anass Ahannach tekende Franklin Lewis voor hét hoogtepunt van de vriendschappelijke ontmoeting. De rechtsbuiten rondde half in de draai af met een prachtige hakbal. Joshua Sanches en – opnieuw – Lewis bepaalden de ruststand op 4-0.
Spits Justin Kluivert hielp de E2 aan een vijfde treffer. Joël Katshima bepaalt de eindstand met een geslaagd afstandsschot op 6-0. Katshima begon de wedstrijd als rechtsback, maar belandde later rechts op het middenveld. De verdediger scoort niet vaak, maar sloeg nu wel goed toe. E2-doelman Trevor Doornbusch kreeg weinig te doen.
De E2 gaat een drukke week tegemoet. Woensdag wacht een vriendschappelijke krachtmeting met een E-selectie van Zeeburgia. De wedstrijd wordt vanaf 16.30 uur gespeeld op de Toekomst. Zaterdag wacht de spelers van trainer Dorré een heuse stadsderby tegen AFC D13. Om 9.00 uur treden de Ajacieden aan op sportpark Goed Genoeg.
Het is voor de Ajacieden bovendien hun eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. De competitie beslaat telkens een uit- en een thuiswedstrijd tegen een opponent. Met AFC treft de E2 direct een lastige tegenstander. AFC is de enige ploeg die Ajax in de eerste seizoenshelft wist te verslaan.
Een combinatieploeg van spelers uit de A1 en uit de A2 speelde zaterdag een oefenduel tegen NAC A1. Toch stonden er na de rust vooral spelers uit de A2 van trainer Gery Vink (selectiefoto, Vink staat uiterst links) binnen de lijnen. De A-junioren van Ajax gingen op de Toekomst met 0-2 onderuit. Een combinatieploeg van spelers uit de A1 en uit de A2 speelde zaterdag een oefenduel tegen NAC A1. Toch stonden er na de rust vooral spelers uit de A2 van trainer Gery Vink (selectiefoto, Vink staat uiterst links) binnen de lijnen. De A-junioren van Ajax gingen op de Toekomst met 0-2 onderuit.

Combinatie Ajax A1 & A2 – NAC A1
Ajax A1 zag de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht A1 afgelast. De A2, die het op zou nemen tegen Go Ahead Eagles A1, kwam evenmin in actie. In de A1 van NAC Breda vonden de Amsterdamse A-junioren, voor de gelegenheid waren spelers van beide elftallen samengebracht in een team, een nieuwe, vriendschappelijke tegenstander. A1-trainer Frank de Boer nam wel als trainer plaats in de dug-out. Ook stagiair Michael Reiziger was te vinden in de dug-out van de Amsterdammers. Op de Toekomst trokken de A-junioren zaterdagmiddag helaas aan het kortste eind.
Doelman Marco Bizot moest ruimschoots aan de bak tegen de Bredanaars. De talentvolle keeper hield zijn ploeg lang op de been, maar kon ook onmogelijk alle inzetten keren. De Ajacieden creëerden zichzelf ook kansen en kansjes. Ricardo van Rhijn (schot naast) en Tim Receveur (kopbal) waren dichtbij een treffer. Uiteindelijk leidde slordig balverlies de eerste tegentreffer in. Ajax stond halverwege met 0-1 achter.
Na de rust stonden bijna alleen maar spelers van de A2 in het veld. NAC troefde de Amsterdammers af in felheid en kwam al snel op 0-2. Lorenzo Ebicilio liet de mogelijkheid op de aansluitingstreffer liggen. Trainer Frank de Boer was na afloop dan ook, begrijpelijkerwijs, ontevreden over het resultaat én over het getoonde spel en de inzet.
De A1 speelt komend weekeinde een bekerduel. In de kwartfinale van het bekertoernooi voor A-junioren is Willem II A1 de tegenstander. Het duel wordt zaterdag gespeeld op de Toekomst en begint om 14.30 uur. De ploeg van De Boer is de gedeelde koploper in de Eredivisie voor A-junioren. De Ajacieden staan in punten gelijk met Heerenveen A1. De Friezen alleen een beter doelsaldo. Ajax A2 komt vriendschappelijk in actie. De tegenstander is nog niet bekend.