Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal dit keer aandacht voor de C3 en de C1 van Ajax. De C3 speelde een competitiewedstrijd tegen FC Groningen C2. De Ajacieden uit de C1 speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hollandia B1.

Ajax C3 speelde zondag zijn eerste competitiewedstrijd in 2009. FC Groningen C2 was de tegenstander. Ajax C3 speelde zondag zijn eerste competitiewedstrijd in 2009. FC Groningen C2 was de tegenstander.

Ajax C3 - FC Groningen C2
De C3 speelde dit weekeinde zijn eerste officiële competitiewedstrijd in 2009. Trainer Arnold Mühren zag zijn spelers bovendien voor het eerst aan het werk in een nieuwe (voorjaars)competitie. De spelers van de C3 overklasten de Groningers in grote delen van de wedstrijd. De Ajacieden waren voetballend beter en sterker. Het ontbrak alleen aan doelpunten. Ajax-doelman Stan Bijl bleef scherp en reageerde attent op spaarzame, maar gevaarlijke counters van de gasten. De Groningers kregen ruimte, omdat de Amsterdamse verdedigers zich ook vaak melden voor het doel van de tegenstander. Centrale verdediger Tom Noordhoff en linksback Niek Ossevoort stichtten onder meer gevaar bij de gasten. Aanvallende middenvelder Queensy Meenig dwong misschien wel de grootste kansen af. De vlijtige middenspeler had weinig geluk bij het afronden. Django Warmerdam zag zijn schot afketsen op het lichaam van de Groningen-keeper. In de hectische slotfase brachten de noorderlingen de thuisploeg zowaar nog in het nauw. Invaller Gaviër Eustatius raakte met een kopbal onbedoeld de lat boven zijn eigen doelman Bijl. De fysiek sterke Groningers roken een stunt. Met het uitblijven van de doelpunten kwam het evenmin tot een onvervalste stunt.
Zaterdag speelt de C3 om 12.30 uur een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag C2. In de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tekenen de Amsterdammers wellicht ook voor hun eerste doelpunten.
Ajax C1 nam het op de Toekomst vriendschappelijk op tegen Hollandia B1. Trainer Wim Kwakman (links) zag zijn spelers er lustig op los scoren tegen de gasten uit Hoorn. Ajax C1 nam het op de Toekomst vriendschappelijk op tegen Hollandia B1. Trainer Wim Kwakman (links) zag zijn spelers er lustig op los scoren tegen de gasten uit Hoorn.

Ajax C1 - Hollandia B1
Kort na de thuiswedstrijd van de C3 speelde de C1 vriendschappelijk tegen Hollandia B1. De Amsterdammers hadden weinig last van de barre weersomstandigheden. Sneeuw-, hagel- en regenbuien plus periodes met zon wisselden elkaar opmerkelijk genoeg af. De wisselende weersomstandigheden hadden geen invloed op het spel van de C1. Linksbuiten Gyliano van Velzen bracht de thuisploeg binnen het eerste kwartier op voorsprong. De voorzet van de linksbuiten leek achter het doel te verdwijnen. Leek, want de inzet verdween curieus genoeg toch in het doel. Vijf minuten later schoot ook Abdelmalek El Hasnaoui raak. De aanvallende middenvelder had de hoek voor het uitkiezen. Net als bij de C3 meldden ook de verdedigers van de C1 zich regelmatig voor het doel. El Hasnaoui dankte zijn tweede treffer grotendeels aan het prima voorbereidende werk van centrale verdediger Emran Barakzai. Ajacied Mickey van der Hart werd met een kopbal, uit een corner, geklopt door Hollandia-speler Khalid El Bouziani. Een minuut later bleek alle Hoornse hoop op een geslaagde inhaalrace alweer ijdel. Danzell Panka hielp de thuisploeg met een droge knal aan een vierde treffer. Na rust zorgde Panka ook voor de 5-1. Uit een op maat gegeven vrije trap van rechtsbuiten Boban Lazic tekende En Gyliano van Velzen zorgt koppend voor de 6-1. Roy Janssens bepaalde de eindstand namens Hollandia op 6-2.
Zaterdag speelt de C1 weer op de Toekomst. Dan wacht om 14.30 uur de competitiewedstrijd tegen subtopper sc Heerenveen C1. De C1 staat er als koploper uitstekend voor in de landelijke eerste divisie voor C-junioren. De voorsprong op nummer 2 FC Twente/ Heracles C1 bedraagt zeven punten.