Menu
Ajax TV: Toekomst journaal

Ajax TV: Toekomst journaal

Ajax A2 was dit weekend op de Toekomst gastheer voor Argon A1. De Ajacieden van trainer Gery Vink boekten een 2-0-overwinning. De Amsterdammers blijven koploper in de eerste divisie A. In dit Toekomstjournaal ook aandacht voor de E1 en A1.

Ajax A2 won dit weekend op de Toekomst met 2-0 van Argon A1. Ajax A2 won dit weekend op de Toekomst met 2-0 van Argon A1.

Ajax A2 liet twee verschillende gezichten zien tegen Argon A1. De Ajacieden waren voor de rust zoekende. Het spel was slordig en de vrije man werd wel gezocht, maar niet gevonden. ,,We haalden het niveau niet dat we de afgelopen weken hebben gehaald’’, blikt Ajax A2-trainer Gery Vink terug. ,,Mijn nummer 9, Fabian Serrareus, en 10, Allón Worms, stonden ook naast elkaar, in plaats van achter elkaar. Ze waren daarom moeilijk bereikbaar. De organisatie stond niet optimaal. Het veldspel verliep moeizaam.’’

Na enkele omzettingen begon de A2 sterker aan de tweede helft. De Ajacieden vervolgden het treffen met een controlerende middenvelder. Vink: ,,Daarmee kregen we meer grip op het voetballende gedeelte.’’ Na een klein uur spelen brak rechtsbuiten Yanic Wildschut de wedstrijd open met twee fraaie individuele acties. Wildschut leverde twee voorzetten waaruit werd gescoord. Tim Receveur loodste Ajax voorbij Argon. Vijf minuten later verdubbelde Marijn de Haas de voorsprong.

Ajax A2-trainer Gery Vink wijst zijn spelers de weg tegen Argon A1. Collega-trainer Peter van der Hengst kijkt toe. Ajax A2-trainer Gery Vink wijst zijn spelers de weg tegen Argon A1. Collega-trainer Peter van der Hengst kijkt toe.

Ajax A2 blijft dus lijstaanvoerder in de eerste divisie A. De voorsprong op de nummer 2 FC Volendam A1 bedraagt een punt. De Volendammers wonnen in Almere met 1-2 van Omniworld A1. Ook FC Emmen A1 heeft de Ajacieden nog in het vizier. De oosterlingen moeten na negen speelrondes twee punten goedmaken op Ajax A2. Vink en zijn spelers spelen zaterdag om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen Haarlem A1.

Ajax E1 kwam tegen FC Weesp D1 niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Jizz Hornkamp bezorgde de thuisploeg een voorsprong in de derde minuut: 1-0. Ajax kreeg veel meer kansen, maar wist verder niet meer te scoren. Drie minuten voor tijd maakten de Weespenaren uit een corner gelijk. Het elftal van trainer Casimir Westerveld deelt de koppositie met BFC D1. Alleen het doelsaldo van de Ajacieden is wel aanmerkelijk beter dan dat van de concurrent. De E1 tekende zelf al voor maar liefst 57 treffers. Daar tegenover werden slechts drie treffers geïncasseerd.

Na de elfde speelronde in de Eredivisie voor A-junioren is Ajax A1 nog altijd de trotse koploper. Op de Toekomst morste de ploeg van trainer Frank de Boer wel twee kostbare punten tegen FC Groningen A1: 0-0. De concurrenten sc Heerenveen A1 en Feyenoord A1 wonnen wel. De Friezen waren met 2-0 te sterk voor De Graafschap A1. De Rotterdammers sloegen driemaal toe tegen FC Twente/ Heracles A1: 3-0. De Amsterdammers staan nu drie punten voor op sc Heerenveen. Feyenoord A1 moet vier punten goedmaken.