Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal wekelijks aandacht voor de talenten uit de Ajax-jeugdopleiding. Deze week samenvattingen van de duels van de A2 en de E2. Op de Toekomst kwamen beide teams én kampioenskandidaten tot een fraaie zege.

Ajax E2, de ploeg van trainer Martin Dorré (links). Ajax E2, de ploeg van trainer Martin Dorré (links).


Ajax E2 – Volendam D10

Ajax E2 speelt in een kampioenscompetitie waarin ze alle tegenstanders, de competitie bestaat uit zes ploegen, twee keer treffen; in een uit- en in een thuisduel. Volendam D10 was twee keer achter elkaar de tegenstander van Ajax E2. De ploeg van trainer Martin Dorré won vorige week de uitwedstrijd met 1-2. De Ajacieden deden zaterdag tijdens de twee ontmoeting met de Volendammers opnieuw prima zaken...

Woensdag vervolgt de E2 zijn kampioensrace met een wedstrijd tegen AFC D13, ook een concurrent in de kampioenscompetitie. De wedstrijd wordt vanaf 16.30 uur wederom gespeeld op de Toekomst. ,,Als we die winnen, zetten we weer een goede stap richting de titel’’, aldus Dorré. Er zijn in de competitie nog vijf wedstrijden te spelen. Komend weekeinde neemt de E2 deel aan een internationaal toernooi in Portugal.

Net als de E2 ligt ook de A2 nog altijd op een onvervalste kampioenskoers. De ploeg van trainer Gery Vink (staand, uiterst links) versloeg zaterdag Quick A1 met ruime cijfers. Net als de E2 ligt ook de A2 nog altijd op een onvervalste kampioenskoers. De ploeg van trainer Gery Vink (staand, uiterst links) versloeg zaterdag Quick A1 met ruime cijfers.


Ajax A2 - Quick A1

Ajax A2 begon de wedstrijd als de trotse koploper in de eerste divisie voor A-junioren. De Amsterdammers kwamen moeizaam op gang en bewaarden hun doelpunten, op één treffer na, voor de tweede helft. Na de rust kwam de Ajax-machine pas echt op gang. Uiteindelijk werd toch nog relatief makkelijk afstand genomen van Quick. Atilla Yildirim bewees zich als topscorer bij de thuisploeg. ,,De eerste helft was niet best. De laatste 15 minuten van de wedstrijd waren juist fantastisch’’, blikte trainer Gery Vink terug. ,,De tegenstander speelde zeer verdedigend, daar hadden we de nodige moeite mee.’’ Ajax A2 blijft ook na afgelopen weekeinde op kampioenskoers. FC Volendam A1 blijft de grootste concurrent. Zaterdag wacht de A2 alweer een nieuwe, interessante krachtmeting. Dan speelt de ploeg van Vink in Mijdrecht tegen Argon A1. De Mijdrechters staan vierde.