Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal deze week aandacht voor de wedstrijden van de F1 en E1. De jonge Ajacieden speelden vriendschappelijk op de Toekomst. De F1 stond tegenover Haarlem E3. Ajax E1 trof de D2 van Haarlem.

De jongste Ajacieden in de jeugdopleiding van Ajax: de F1 van trainer Dennis de Haan (links). De jongste Ajacieden in de jeugdopleiding van Ajax: de F1 van trainer Dennis de Haan (links).

Het officiële competitieprogramma was afgelast. In plaats daarvan trad het zogenaamde ‘schaduwprogramma’ in werking. De meeste elftallen speelden afgelopen weekeinde alleen een vriendschappelijke wedstrijd. Ajax heeft een samenwerkingsverband met HFC Haarlem. Oefenwedstrijden tegen de Haarlemmers zijn daardoor makkelijk te plannen.
Ajax F1 – Haarlem E3
De F1 had eigenlijk een competitiewedstrijd tegen Volewijckers E1 moeten spelen. Die wedstrijd wordt later dit seizoen ingehaald. In plaats van Volewijckers troffen de Ajacieden met Haarlem een oude bekende. In de eerste helft van het seizoen speelde de ploeg van trainer Dennis de Haan ook al een keer vriendschappelijk tegen Haarlem E3. Dat duel ging toen met 6-2 verloren.
De spelers van de F1 bewezen zaterdag dat ze voor de winterstop veel hebben geleerd en zich prima hebben ontwikkeld. Afgelopen weekeinde werden de Roodbroeken ruim verslagen: 4-2. De goede ontwikkeling van de spelers is een van de redenen waarom de F-pupillen het seizoen in 2009 vervolgen in de E-competitie. Tegen deze oudere tegenstanders krijgen de E’tjes meer weerstand en leren ze nog meer.
Quincy Nkansah leidde zijn ploeg als aanvoerder. De captain opende ook de score. Millen Baars bepaalde de ruststand met twee mooie treffers op 3-0. In de tweede helft hielp Ryannique Inge zijn ploeg ook aan een vierde treffer. Ajax-doelman Xander Kramer hield de schade met enkele fraaie reddingen beperkt tot ‘slechts’ twee tegentreffers.
Zaterdag is Haarlem E3 overigens opnieuw de tegenstander van Ajax F1. Ditmaal is sprake van een échte wedstrijd. In Haarlem wachten de allerjongste Ajacieden uit de jeugdopleiding hun eerste serieuze optreden op het hogere niveau.
Ajax E1 rekende afgelopen weekeinde overtuigend af met Haarlem D2. Ajax E1 rekende afgelopen weekeinde overtuigend af met Haarlem D2.

Ajax E1 – Haarlem D2
Voor Ajax E1 stond een wedstrijd gepland tegen sc Buitenboys D1. Vanwege de afgelasting speelde de ploeg van trainer Casimir Westerveld een oefenduel tegen Haarlem D2. Haarlem D2 speelt in een competitie waarin ook Ajax D3 uitkomt. Haarlem speelt dus een klasse hoger dan de E1 van Ajax.
Rechtsbuiten Kenneth Aninkora was afgelopen zaterdag een van de smaakmakers in de E1. Na een mooie actie over rechts wist de aanvaller de meegelopen Jizz Hornkamp feilloos te vinden. Hornkamp bezorgde de E1 een 1-0 voorsprong. Ook bij de 2-0 wist Aninkora zijn spits moeiteloos te vinden. Hornkamp rondde opnieuw fraai af. De voorzet voor de 3-0 kwam van Hornkamp zelf. Ditmaal scoorde Dani de Wit. De Wit zorgde ook voor de 4-0. Zian Flemming bewees over een prima traptechniek te beschikken. Uit een vrije trap hielp hij zijn ploeg aan een vijfde treffer. Linksbuiten Mees de Wit bepaalde de eindstand op 6-0. Hornkamp leverde opnieuw de voorzet.
Zaterdag hervat de E1 de competitie met een uitwedstrijd tegen SDO D1.
Bekijk de samenvattingen van de duels van de F1 en de E2 nu op Ajax TV >>