Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax A2 speelde afgelopen weekeinde de topper in de eerste divisie voor A-junioren tegen FC Emmen A1. Op de Toekomst verdedigden de spelers van trainer Gery Vink hun koppositie met verve. In het Toekomstjournaal ook beelden van Ajax A1.

Ajax A2 deed afgelopen weekeinde uitstekende zaken tegen FC Emmen A1. Ajax A2 deed afgelopen weekeinde uitstekende zaken tegen FC Emmen A1.

,,FC Emmen A1 is een fysiek sterke tegenstander. Het is een tegenstander waarbij drie spelers zelfs al ervaring hebben opgedaan in het eerste elftal, dat uitkomt in de Jupiler League’’, schetst Ajax-trainer Gery Vink een beeld van de tegenstander van zijn A2. ,,Voor mijn spelers, allen eerstejaars A-junioren, biedt een wedstrijd tegen zo’n opponent een grote uitdaging.’’
Voor rust zag Vink dat zijn spelers het lastig hadden met de tegenstander uit Emmen. De Emmenaren waren agressiever. De Ajacieden lieten zich imponeren. ,,Wij waren ook niet zorgvuldig genoeg in onze laatste pass’’, kijkt Vink kritisch terug. ,,In balbezit waren we gewoon slordig.’’ Doelman Kostas Peristeridis was het antwoord schuldig op een counter van FC Emmen. Niet helemaal terecht namen de gasten daarmee een 0-1-voorsprong.
,,In de rust hebben we ons spel goed besproken’’, vervtelt Vink. ,,In de tweede helft hebben we het beter aangepakt.’’ Allón Worms hielp de thuisploeg op fraaie wijze aan de gelijkmaker. De invaller werd op maat bediend door linkshalf Tayfun Candan, waarna hij scoorde uit een volley: 1-1. Vink: ,,Een schitterend doelpunt.’’ Worms leverde vervolgens ook de voorzet bij de winnende treffer van Qendrin Gashi. ,,Wij waren echt de betere ploeg en hadden zelfs verder uit moeten lopen na de 2-1. Uiteindelijk moet je de trekker na een goede aanval een keer overhalen. Dat deden we niet.’’
Niet alleen vanwege het resultaat bewaart Vink goede herinneringen aan het thuisduel tegen FC Emmen. Ajax A2 - FC Emmen A1 had bijna alles wat een jeugdwedstrijd aantrekkelijk maakt. ,,Dit was een wedstrijd met veel strijd en passie. Ook onze weerbaarheid is deze middag op de proef gesteld. Dat is ook goed en waardevol. Met deze zege hebben we onze koppositie bovendien versterkt.'' De Amsterdammers hebben nu een voorsprong van vijf punten op hun naaste belagers uit Emmen. Het verschil met de nummer drie op de ranglijst, FC Volendam A1, bedraagt zes punten.
Ajax A1 won zaterdag op de Toekomst met 3-0 van PSV A1. Bekijk in dit Toekomstjournaal onder meer ook de doelpunten van Geoffrey Castillion, Tom Overtoom en Ricardo van Rhijn. Lees hier het complete wedstrijdverslag van Ajax A1 - PSV A1.