Menu
Ajax TV: Toekomst journaal

Ajax TV: Toekomst journaal

In het Toekomstjournaal aandacht voor de verrichtingen van de Ajacieden uit de E2, E1 en A1. Bekijk nu de hoogtepunten uit de wedstrijden van de E’tjes en het duel van Ajax A1 in het Toekomstjournaal.

De E1 speelde de topper tegen BFC D1. Op de Toekomst eindigde het duel tussen de nummer 1 en 2 in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Trainer Casimir Westerveld zag dat zijn ploeg wel enkele fraaie kansen afdwong. Doelpunten bleven helaas uit. Op zich was dat opmerkelijk. In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen schoten de spelers van de E1, de koploper dus, al vijftig keer raak. De Ajacieden incasseerden slechts één tegentreffer. Het zal geen verbazing zijn dat de E-pupillen van Westerveld nog altijd ongeslagen zijn.

Ajax E2 boekte een kleine overwinning op Fortius asv E2. De mannen van Martin Dorré wonnen voor eigen publiek met 1-0. Ajax E2 staat nu vijfde op de ranglijst. Het verschil met Fortius is opgelopen tot zeven punten. Dat het spannend is in deze competitie bewijst het feit dat maar liefst vier ploegen de ranglijst aanvoeren; AFC D13, sc Buitenveldert D6, HFC Haarlem D3 (deze clubs hebben nog wel een duel te goed) en FC Almere D7 staan allen op 12 punten. Ajax E2 vergaarde tot nu toe slechts één puntje minder.

In het Toekomstjournaal ook uitgebreid aandacht voor de verrichtingen van de A1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding. De ploeg van trainer Frank de Boer deed uitstekende zaken door Sparta A1 te verslaan: 3-1. Marvin Zeegelaar, Tayfun Candan en Atilla Yildirim verzorgden de Amsterdamse treffers. De Ajacieden verstevigden dit weekend hun koppositie in de Eredivisie voor A-junioren. Direct na de zege op Sparta werd duidelijk dat het treffen tussen de nummer twee en drie, Feyenoord en sc Heerenveen, een gelijkspel had opgeleverd: 1-1. Feyenoord staat nu op drie punten achterstand. De Friezen staan nu vijf punten achter de talenten van De Boer.