Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal dit keer aandacht voor de E3 en A1 van Ajax. Ajax E3 speelde een thuiswedstrijd tegen Diemen E1. De A1 was gastheer voor Vitesse/AGOVV A1.

Ajax E3 van trainer Peter van der Hengst (uiterst links) had dit weekeinde weinig moeite met Diemen E1. Ajax E3 van trainer Peter van der Hengst (uiterst links) had dit weekeinde weinig moeite met Diemen E1.

Ajax E3 - Diemen E1
In de Hoofdklasse speelt de E3 7 tegen 7 op een half veld. Winnen is natuurlijk altijd leuk, maar het is voor de Ajacieden uit de E3 (nog) niet het belangrijkste. ,,Het plezier staat voorop bij spelers van deze leeftijd’’, vertelt jeugdtrainer Peter van der Hengst. ,,Plezier schrijven we met een hoofdletter P. De kinderen moeten het leuk vinden, dat is het allerbelangrijkste.’’
De Ajacieden maakten er zelf een leuke wedstrijd van. Echt veel problemen hadden de E’tjes niet met de vaak een jaar oudere tegenstanders uit Diemen. Thomas Schaap, Dehninio Muringen, Eldridge Asare en aanvoerder Stan van Scheppingen tekenden voor de doelpunten. Keeper Trevor Doornbusch hield de ‘nul’.
Ajax A1 was zaterdag op de Toekomst gastheer voor Vitesse/AGOVV A1. Ajax A1 was zaterdag op de Toekomst gastheer voor Vitesse/AGOVV A1.

,,De eerste helft was wat rommelig. Over de tweede helft ben ik zeer tevreden’’, analyseerde Van der Hengst de wedstrijd van zijn E3. ,,Na rust was de uitvoering goed. De tegenstander werd bijvoorbeeld goed ’gelokt’. We dwongen ze om de bal te spelen, waarna we de bal zo snel mogelijk weer probeerden te veroveren. Diemen speelde ook goed, maar het lukte ze niet om op te bouwen. Ze speelden daarom telkens weer terug op de keeper.’’
Ajax staat nu tweede op de ranglijst. De Ajacieden staan één puntje achter koploper Zeeburgia E1. De stadgenoot speelde tot nu toe wel twee wedstrijden meer dan Ajax. Ajax E3 speelt zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Op de Toekomst is Buitenveldert E1 vanaf 9.30 uur de tegenstander.
Ajax A1 - Vitesse / AGOVV A1
De A1 bleef tegen Vitesse/AGOVV A1 steken op een gelijkspel: 1-1. Linksback Randel Shakison nam de enige Ajax-treffer voor zijn rekening. De ploeg van trainer Frank de Boer moet nu vier punten goedmaken op koploper AZ. De Alkmaarders speelden tot nu toe wel twee wedstrijden meer. Ajax A1 moet ook sc Heerenveen A1 voor zich dulden.
Ajax A1 speelt zaterdag om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles A1. Ajax staat nu dus derde in de Eredivisie voor A-junioren. FC Twente/Heracles staat, met een wedstrijd meer gespeeld, vijfde. Het onderlinge verschil is vijf punten.