Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal dit keer aandacht voor de A2 en de C1 van Ajax. Beide elftallen speelden een stadsderby tegen en bij AFC. Op sportpark Goed Genoeg waren niet alle Ajacieden even succesvol.

De C1 is sinds dit weekeinde weer een stapje dichter bij het kampioenschap. De C1 is sinds dit weekeinde weer een stapje dichter bij het kampioenschap.

Ajax C1 verkeert al langer in een uitstekende vorm. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen en bij AFC werd FC Emmen C1 met maar liefst 7-1 verslagen. Ook voor de derby tegen AFC wisten de Ajacieden wat van ze werd verwacht. ,,Een wedstrijd tussen Ajax en AFC is Amsterdam tegen Amsterdam. Dit zijn daarom de wedstrijden die je niet mag verliezen’’, vatte trainer Wim Kwakman het extra spanningsveld rond de stadsderby samen. De Ajax-trainer uit Volendam werd dit weekeinde niet teleurgesteld door zijn spelers. Boban Lazic en Bram Barhorst ontpopten zich tot de twee doeltreffende uitblinkers bij de C1.
Ajax A2 boekte een teleurstellend resultaat in de stadsderby tegen AFC. Ajax A2 boekte een teleurstellend resultaat in de stadsderby tegen AFC.

Koploper Ajax A2 haalde vorige week nog flink uit tegen Go Ahead Eagles A1. De ploeg van trainer Gery Vink won op de Toekomst met maar liefst 7-1 van de middenmoter. Dit weekeinde hadden de Amsterdammers het een stuk lastiger met stadgenoot AFC. ,,Er is hard gewerkt en slecht gevoetbald’’, vatte trainer Gery Vink het duel kort samen. ,,Dat geldt voor iedereen: het was vandaag allemaal nét niet.’’