Menu
Ajax TV: Toekomst Journaal

Ajax TV: Toekomst Journaal

In het Toekomstjournaal beelden van Ajax B2 en D1. Bekijk in het Toekomstjournaal nu de mooiste treffers uit de doelpuntrijke duels Ajax B2 - FC Emmen B1 en Ajax D1 - Excelsior D1.

De selectie van Ajax B2. Links staat trainer Maarten Stekelenburg. De selectie van Ajax B2. Links staat trainer Maarten Stekelenburg.

Ajax B2 beleeft een wisselvallig seizoen. ,,We spelen niet slecht, maar het is vaak nét niet", beoordeelt trainer Maarten Stekelenburg de eerste seizoenshelft. 'Zijn' spelers wisselen overwinningen af met nipte nederlagen. De wisselvalligheid is volgens de trainer deels verklaarbaar. ,,Deze jongens zijn vorig seizoen met vlag en wimpel kampioen geworden met de C1", vervolgt de trainer, die binnenkort zijn Ajax-carriere vervolgt bij Ajax Cape Town. ,, Maar nu, een stapje hoger in de B2, is het bikkelen geblazen. Elk foutje wordt door de tegenstanders afgestraft. De spelers van de B2 zijn 15 en spelen in een onder-17 competitie. Tegenstanders zijn dus altijd een jaar ouder."
Het duel tegen de Emmenaren was wat dat betreft exemplarisch voor het seizoen van de B2. Pluspunt was de veerkracht die de Ajacieden toonden door zich meerdere keren terug te knokken vanuit een onderliggende positie. De werklust en veerkracht bleven helaas onbeloond. In de slotfase ging het alsnog mis voor de Ajacieden, die vanavond een inhaalwedstrijd spelen tegen Zeeburgia. ,,We wilden gaan voor de overwinning, maar we kregen alsnog het deksel op de neus.’’
De D1 is dit seizoen ook te volgen in een docusoap op Ajax TV. In De D1! laten de talenten van trainer Michel Kreek zien hoe het leven van een jonge Ajacied eruit ziet. In dit Toekomstjournaal wedstrijdbeelden van de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Tegen de Rotterdammers hadden de Amsterdammertjes iets goed te maken. Afgelopen week verloor de D1 de topper tegen AZ D1. Om in het spoor te blijven van de Alkmaarders moest Excelsior zaterdag verslagen worden. De D-junioren slaagden glansrijk in die missie.