Menu
Ajax TV zoekt Sarpong en Goossens op

Ajax TV zoekt Sarpong en Goossens op

Ajax TV ging deze week op bezoek bij Ajax-huurling Jeffrey Sarpong en oud-Ajacied John Goossens. Sarpong, in de winterstop verhuurd aan NEC, en Goossens blikken gretig vooruit op het komende duel dat de Nijmegenaren spelen in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd heeft voor beide spelers een bijzonder tintje. Sarpong keert woensdagavond tijdelijk terug bij 'zijn' Ajax.

John Goossens is geblesseerd en kan in de ArenA in elk geval niet spelen tegen zijn oude club. De linkspoot draagt Ajax nog altijd een warm hart toe. Na vele mooie en succesvolle jaren in de jeugdopleiding van Ajax, maakte Goossens in het seizoen 2008-2009 de overstap naar de Nijmeegse club. In dienst van NEC liet de multifunctionele speler op de linkerflank al van zich spreken met enkele fraaie acties.

Zijn voetbalmaatje Sarpong maakte halverwege deze maand zijn eerste minuten als speler van NEC. De aanvallende middenvelder beleefde een glansrijk debuut in de Gelderse derby: in Nijmegen werd Vitesse met 2-1 verslagen. De tweede en tot nu toe laatste wedstrijd die hij namens NEC speelde ging met 3-0 verloren, bij PSV.

Beide technisch begaafde spelers zullen woensdag niet samen aan het werk te zien zijn bij de komende opponent van Ajax. Maar Sarpong en Goossens zijn ervan overtuigd dat ze dit seizoen ook samen hun voetbalklasse kunnen laten zien. Net als vroeger, in de jeugdopleiding van Ajax.

Bekijk woensdag de reportage met Jeffrey Sarpong en John Goossens op Ajax TV.

Foto's: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Kom woensdag naar Ajax - NEC en juich Ajax naar de halve finale!

Jeffrey Sarpong gooit er een schijnbeweging uit tijdens de training. Jeffrey Sarpong gooit er een schijnbeweging uit tijdens de training.
Jeffrey Sarpong en John Goossens lachend op de tribune bij NEC. Jeffrey Sarpong en John Goossens lachend op de tribune bij NEC.
Het Nijmeegse grasteam heeft geen oog voor de traptechniek van Sarpong. Het Nijmeegse grasteam heeft geen oog voor de traptechniek van Sarpong.