Menu
Ajax - Twente al maand uitverkocht

Ajax - Twente al maand uitverkocht

De Amsterdam ArenA is zondag tijdens Ajax - FC Twente bijna letterlijk tot de nok toe gevuld. De kampioenswedstrijd is al een maand uitverkocht. In totaal zullen er 51.621 toeschouwers in het stadion aanwezig zijn. Het thuisvoordeel van Ajax laat zich duidelijk in cijfers uitdrukken. FC Twente neemt 1.600 fans mee naar Amsterdam.

De officiële capaciteit van de Amsterdam ArenA bedraagt in totaal 52.656 zitplaatsen. Van al die plaatsen behoren er 1.035 tot de ‘overcapaciteit’. De stoelen rondom het bezoekersvak dienen als veiligheidsbuffer en kunnen derhalve nooit gebruikt worden.

Een mooie bijkomstigheid is dat er tijdens Ajax - FC Twente meer Ajax-supporters zullen zijn dat tijdens de UEFA Champions League-wedstrijden tegen Real Madrid en AC Milan. In beide gevallen waren toen 2.600 fans van de tegenpartij aanwezig. Ook tijdens Ajax - RSC Anderlecht (UEFA Europa League) waren er 2.600 Belgen in het vergrote bezoekersvak van de ArenA aanwezig.
De laatste kaart voor Ajax - FC Twente werd al op maandag 11 april verkocht. De teller die bij competitiewedstrijden standaard al op 42.592 seizoenkaarten staat liep razendsnel op tot 51.621. Ook de perstribune zit zondag helemaal vol met journalisten uit binnen- en buitenland. De business-seats en skyboxen voor de wedstrijd tegen Twente zijn zelfs al enkele maanden uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst