Menu
Ajax - Twente: topper en reünie ineen

Ajax - Twente: topper en reünie ineen

Behalve het sportieve aspect staat de vaderlandse topwedstrijd Ajax - FC Twente zondag eveneens in het teken van de Ajax-reünie. Mede door de inzet van Thijs Lindeman (Ajax) en Judith Tillemans (Aegon) zal het de Ajacieden van weleer aan weinig ontbreken in de ArenA.

,,De entree en lunch staan vanaf 12:30 uur op het programma”, aldus Lindeman - oud-directeur van het voormalige Ajax Museum in het stadion en voorzitter van het erfgoedcomité van de club. ,,Daarna worden de oud-spelers vanaf 13:00 uur welkom geheten door Edgar Koning van Aegon en Edwin van der Sar, de directeur marketing en voormalige keeper van Ajax. Als dat achter de rug is, richt ik me in een voordracht op wat historische verhalen over de club. Aansluitend gaan we dan de engelenbak in. Met dank aan Aegon, trouwens. Zij zijn een mooie participant en staan hun zaal en tribuneplaatsen af voor ons initiatief.”

En dat doet de hoofdsponsor van de regerend landskampioen met liefde. ,,Wij hechten namelijk veel waarde aan een warme clubcultuur, waarin iedereen zich thuis voelt”, zegt Tillemans, sponsormanager van Aegon. ,,Het leuke is dat het niet alleen een weerzien is van een club oude mannen, maar dat er ook steeds meer jonge jongens op afkomen. Eigenlijk een doorsnee van de hele clubgeschiedenis.”

Volgens Lindeman staat de teller op 131 gasten. Johan Cruijff is er helaas niet bij. ,,Die zit in Maleisië, maar heeft zich keurig afgemeld. Piet Keizer, Sjaak Swart, Tscheu La Ling en Jan Mulder hebben wel toegezegd. Verder maakt Dean Gorré de oversteek uit Schotland en komen Sunday Oliseh en Felix Gasselich over uit België en Oostenrijk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook talloze namen aanwezig uit de jaren vijftig en zestig. Zij hebben de bodem gelegd voor de latere successen van Ajax. Dat is ook het mooie van een reünie; het zien van al die smoeltjes waarvoor we vroeger naar het stadion kwamen.”

Naast de reünie zet Aegon zich ook in voor de jaarlijkse strijd om de Aegon Future Cup, het internationale jeugdtoernooi voor U-17 teams, en Ajax StreetWise, dat als doel heeft basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal. ,,Wij zijn dan ook een partij die geeft om sport, historie en maatschappelijke betrokkenheid”, legt Tillemans uit.

Dat de reünie uitgerekend plaats heeft rondom de topper tegen FC Twente noemt Lindeman toevallig, maar een leuke bijkomstigheid. Bij winst komt de ploeg van trainer Frank de Boer een stap dichter bij de de vierde landstitel op rij. ,,Als we die pot over de streep trekken, gaan de stoelen door het plafond heen en lopen we de polonaise”, besluit de welbespraakte organisator.

Ajax - FC Twente begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst