Menu
Ajax van zomers kort naar winters lang

Ajax van zomers kort naar winters lang

De Ajacieden maakten dinsdag hernieuwd kennis met de Nederlandse winter. In de afgelopen week bereikte het kwik tijdens het trainingskamp in Sao Paulo zomerse temperaturen. Terug op Nederlandse voetbalgrond zijn de temperaturen minder aangenaam. In elk geval voor wie warmte verkiest boven koude…

Theo Janssen maakt het blijkbaar weinig uit wat de thermometer aangeeft. De middenvelder behoorde dinsdag tot een minderheid van Ajacieden in korte broek. Ook Nicolás Lodeiro traint ogenschijnlijk het liefst ‘kort’. Ook de Zuid-Amerikaan begon de training, net als Janssen, kort gebroekt, maar wel voorzien van een muts en handschoenen. Later ging de muts af bij Janssen. Stagiair Khama Billiat had zich wel warm aangekleed. De proefspeler van Ajax Cape Town schaarde zich daarmee in het groepje lang geklede Ajacieden. De 21-jarige international speelt dus bij Ajax’ zusterclub en mag zich international noemen van zijn geboorteland Zimbabwe.

Wie de Ajacieden tijdens de open training aan het werk zag, zag een andere selectie als op de beelden die afgelopen week vanuit Brazilië Nederland bereikten. Van alles zomers kort in Brazilië tot (bijna) alles Hollands winters lang; de meeste selectiespelers verkozen voor de eerste training op de Toekomst een lange trainingsbroek, lange mouwen, handschoenen plus Ajax-muts. Vergeleken met de temperaturen in Brazilië (dagelijks zo rond de 25 graden Celsius) was het verschil met de Toekomst overduidelijk. Gregory van der Wiel en Davy Klaassen lieten zich dinsdag niet zien op het oefenveld van de Toekomst. Jong Ajacied Yener Arica was een opvallend gezicht in de groep van trainer Frank de Boer.

De Boer – net als zijn collega-trainers gestoken in een dikke en warme coachjas – maakte er een gevarieerde eerste (vandaag ook voor het publiek toegankelijke) ‘thuistraining’ van 2012 van. Op de inleidende rondo volgden pass- en trapoefeningen. Nadat ook de doelmannen hun individuele training met Carlo l’Ami hadden voltooid werd een kleine partij gespeeld. Lorenzo Ebecilio en Nicolai Boilesen waren het leeuwendeel van de training gedwongen tot toekijken. De linksbuiten en linksback werkten hun revalidatietraining af met respectievelijk de fysiotherapeuten Jos Kortekaas en Pim van Dord.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden lopen warm onder leiding van René Wormhoudt. De Ajacieden lopen warm onder leiding van René Wormhoudt.
Het verschil in kleding was soms groot: zomers kort of winters lang. Het verschil in kleding was soms groot: zomers kort of winters lang.
Trainer Frank de Boer spreekt zijn manschappen toe. Trainer Frank de Boer spreekt zijn manschappen toe.
Frank de Boer houdt de verrichtingen van proefspeler Billiat in het oog. Frank de Boer houdt de verrichtingen van proefspeler Billiat in het oog.
De keepers openden de training onder leiding van Carlo l'Ami. De keepers openden de training onder leiding van Carlo l'Ami.
Nicolás Lodeiro (midden) slaat het hoogstandje van Toby Alderweireld lachend gade. Nicolás Lodeiro (midden) slaat het hoogstandje van Toby Alderweireld lachend gade.
Lorenzo Ebecilio beperkte zijn (revalidatie) training tot individuele arbeid. Lorenzo Ebecilio beperkte zijn (revalidatie) training tot individuele arbeid.
Ook Theo Janssen trotseerde het winterse weer in korte broek. Ook Theo Janssen trotseerde het winterse weer in korte broek.
Yener Arica (midden) was dinsdag ook een opvallend gezicht in de groep van De Boer. Yener Arica (midden) was dinsdag ook een opvallend gezicht in de groep van De Boer.