Menu
Ajax veilig aangekomen in Brazilië

Ajax veilig aangekomen in Brazilië

Ajax is zondagochtend veilig aangekomen in Brazilië. Na een reis van ruim zestien uur, inclusief tussenstop op de Kaapverdische Eilanden, landde de Airbus a-319 met een uur vertraging op de luchthaven van São Paulo. Om 10:10 uur lokale tijd (in São Paulo is het drie uur vroeger dan in Nederland) stapten de Ajacieden het vliegtuig uit. Ajax blijft een week in Brazilië en speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Palmeiras.

De vlucht van Schiphol-Oost naar São Paulo had wel iets weg van een voetbalwedstrijd. De reis bestond uit twee helften, met een (tank)pauze op Sal Island (Kaapverdië). Met een volle tank stak het vliegtuig vervolgens de oceaan over richting het land van de vijfvoudig wereldkampioen.

De 25-koppige selectie, met onder anderen de jongelingen Ouasim Bouy, Davy Klaassen, Ruben Ligeon en Ricardo van Rhijn aan boord, bereidt zich in Zuid-Amerika voor op de tweede seizoenshelft. Naast trainingen en de oefenwedstrijd tegen Palmeiras staan er ook een aantal activiteiten met hoofdsponsor AEGON op het programma.

Zondagavond (20:30 uur Nederlandse tijd) staat de eerste training gepland op het trainingscomplex van Palmeiras.

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Tijdens de tussenstop op Sal Island (Kaapverdië) ging Theo Janssen met een fan op de foto. Tijdens de tussenstop op Sal Island (Kaapverdië) ging Theo Janssen met een fan op de foto.
De Ajacieden in afwachting van hun koffers. De Ajacieden in afwachting van hun koffers.
Frank de Boer in gesprek met Danny Blind op de luchthaven van São Paolo. Frank de Boer in gesprek met Danny Blind op de luchthaven van São Paolo.