Menu
Ajax veilig aangekomen in Fürth

Ajax veilig aangekomen in Fürth

Ajax is maandagmiddag in Duitsland aangekomen voor een zesdaags trainingskamp in Fürth. Het vliegtuig zette de 26 spelers en staf om 13:50 uur op de luchthaven van Nürnberg af. Het team van Frank de Boer werkt om 18:00 uur de eerste training op Duitse bodem af.

Na het nodige oponthoud ging het propellervliegtuig van Eastern Airways uiteindelijk om 12:50 uur de lucht in. De oorspronkelijke vertrektijd (10:30 uur) was gaandeweg de ochtend steeds iets verderop geschoven, waardoor de korte vlucht (60 minuten) uiteindelijk toch nog aardig wat tijd in beslag nam. Het vertrek vanaf de vorige bestemming van het vliegtuig (Londen) zorgde voor een iets minder strak reisschema dan waar vooraf op was gehoopt. Met behulp van koptelefoon, laptop, boek en Voetbal International kwamen de Ajacieden de wacht- en reistijd uiteindelijk prima door. Met de name de VI was altijd een gewild stukje leesvoer waarop geaasd werd.

Kolbeinn Sigthórsson maakte voor het eerst deel uit van het reisgezelschap van Ajax. De 21-jarige IJslander gaat de komende week zijn eerste trainingsminuten in dienst van Ajax maken. Ook de geblesseerde Jan Vertonghen (lies), Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Gregory van der Wiel (de teruggekeerde internationals) zijn van de partij in Duitsland. Daardoor heeft Frank de Boer, op de geblesseerde Vertonghen na, 22 spelers en drie keepers tot zijn beschikking.

Ajax begint de derde trainingsweek van de voorbereiding maandagavond om 18:00 uur met de eerste training op de velden van SG Quelle Fürth. Later deze week staan er twee oefenwedstrijden op het programma. SSV Jahn Regensburg is woensdag de eerste tegenstander. Het trainingskamp in het Zuid-Duitse Fürth wordt zaterdag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Ajax vloog met een propellervliegtuig naar Nürnberg. Ajax vloog met een propellervliegtuig naar Nürnberg.
Kolbeinn Sigthórsson tijdens zijn eerste werkdag bij Ajax. Kolbeinn Sigthórsson tijdens zijn eerste werkdag bij Ajax.
Het hotel in Fürth heette Ajax met een speciaal spandoek welkom. Het hotel in Fürth heette Ajax met een speciaal spandoek welkom.