Menu
Ajax veilig aangekomen in Madrid

Ajax veilig aangekomen in Madrid

Ajax vervolgt zijn voorbereiding op de eerste groepswedstrijd in de Champions League in Madrid. Vlucht FHE 6922Y bracht de Ajacieden om 12:45 uur in de Spaanse hoofdstad. De vliegreis kende een, op een vertraging van een kwartier na, vlekkeloos verloop.

Ajax-trainer Martin Jol bracht negentien selectiespelers mee naar de Spaanse hoofdstad. Inzetbare selectiespelers, want met de geschorste Jan Vertonghen erbij – hij reisde met de ploeg mee – komt het totaal op twintig Ajacieden. Luis Suarez is woensdag ook geschorst. Hij bleef dinsdag voor een extra training achter in Amsterdam. De Uruguayaanse Ajacied stapt op de wedstrijddag in het vliegtuig om de wedstrijd als supporter bij te wonen.

De Ajacieden maken dinsdagavond kennis met het immense en roemruchte Estadio Santiago Bernabéu. Om 19:00 uur belegt Jol, vergezeld door een van zijn spelers, een persconferentie binnen de stadionmuren. Een half uur later geven de Ajacieden acte de presence op het veld van het koninklijke stadion. Het is de plek waar de historische club uit 1900 (Ajax) zijn nóg succesvollere Europese broer uit 1902 (Real Madrid) woensdagavond moet bedwingen.

Ook op de wedstrijddag wordt er getraind. Het trainingscomplex van de Koninklijke opent vroeg in de middag zijn deuren voor het bezoek uit Amsterdam. Halverwege de dag trainen de Ajacieden kort en bondig, deels ook om de wedstrijddag wat te breken. Een rustsessie later zijn de Ajacieden klaar voor de krachtmeting in de groepsfase van de Champions League.

Houd Ajax.nl en Ajax TV in de gaten voor het laatste Ajax-nieuws vanuit Madrid

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/ Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ooijer op de luchthaven van Madrid. Ooijer op de luchthaven van Madrid.